Annons:

Dubbla hemmamatcher för VBK: ”Vi ska ha fyra poäng”

Vimmerby BK satsar på fyra poäng i helgens hemmamatcher. Foto: Linus Johansson

Dubbla hemmamatcher för VBK: ”Vi ska ha fyra poäng”

Under lördagen spelas ett sammandrag i bowlinghallen i Vimmerby och för Vimmerby BK:s del blir det därmed dubbla hemmamatcher.
– Vi har bra erfarenheter från vår hemmaplan och ska ha med oss fyra poäng, annars kommer jag inte vara nöjd, säger VBK-spelaren Tobias Asklöf.

Annons:

Ett sammandrag brukar innebära att man inte har samma hemmaplansfördel som vid en vanlig seriematch. Den här gången är det dock lite annorlunda. Istället för att förbundet väljer profil har VBK nämligen kunnat göra det själva.

– Nu har vi kunnat välja den profil vi vill ha. Det handlar om en miss från förbundets sida, de hade glömt att göra en ändring i den blåa boken (regelboken). Där står det att de allsvenska lagen själva ansvarar för profilen i hemmasammandragen. De kan aldrig skriva sig fria från det som står i regelboken, säger Tobias Asklöf.

För Vimmerby blir det match mot först Glam och sedan Nobel. Värt att notera är att Glam så sent som förra säsongen spelade i Elitserien.

Fakta

Laget i helgens sammandrag:

Peter Thorstensson, Peter Sandberg, Peter Svensson, Peter Bexenius, Jonny Sandberg, Albin Sandberg, Frida Sethsson, Tobias Asklöf, Daniel Stefansson och Johan Söderström.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt