Annons:

15-årige Albin gör A-lagsdebut i Vimmerby BK

15-årige Albin Sandberg får chansen i Vimmerby BK:s allsvenska lag i helgen. Foto: Linus Johansson

15-årige Albin gör A-lagsdebut i Vimmerby BK

I morgon spelar Vimmerby BK två tuffa bortamatcher i Allsvenskan. Noterbart är att 15-årige Albin Sandberg gör A-lagsdebut. – Han har börjat säsongen starkt, säger VBK:s Tobias Pettersson.

Annons:

Vimmerby BK har börjat säsongen förtroendeingivande med fyra segrar på de fem första matcherna. I helgen väntar dock stentufft motstånd i form av BK Glam och Team Mariestad BK på bortabanor.

– Det är två väldigt tuffa matcher, det går inte att säga något annat. På förhand är den svåraste av matcherna den mot Glam. De har ett väldigt bra lag och gör en satsning mot Elitserien. Det blir tufft, men ingenting är omöjligt. Vi kan spela utan press, säger Tobias Pettersson.

Flera byten

Mot Mariestad bör VBK ha något bättre chanser.

– Även det är ett bra lag, även om de inte har börjar jättestarkt. Får vi med oss två poäng från de här båda matcherna skulle jag vara väldigt nöjd. Vi har bra go i laget och jag skulle inte bli förvånad om vi lyckas med det.

Vimmerby får av olika anledningar klara sig utan Peter Svensson, Johan Waxegård och Peter Sandberg. In i deras ställe kommer Martin Aldebert, Rickard Nilsson och blott 15-årige Albin Sandberg. Den sistnämnda gör sin första match i A-laget.

– Albin är definitivt ett framtidslöfte. Det ska bli roligt att se honom i A-laget. Han tog många kliv förra säsongen och har börjat den här säsongen starkt, berömmer Tobias Pettersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt