Annons:

Fredrik från Vimmerby tog brons i SM i rullskidor

Vimmerbybon Fredrik Nilsson kom trea i rullskids-SM i Borås. Foto: Rolf Zetterberg

Fredrik från Vimmerby tog brons i SM i rullskidor

Fredrik Nilsson tar steg för steg i skid-Sverige. I helgen tog han sin första SM-medalj genom att komma trea i rullskids-SM som avgjordes i Borås.
– Det var kul att det äntligen lyckades, säger han.

Annons:

Efter en fjärdeplats ifjol var 20-årige Fredrik Nilsson sugen på en medalj i rullskids-SM som avgjordes i Borås i helgen. Så blev det. Efter en extremt jämn spurt lyckades Nilsson lägga vantarna om bronspengen. Till ettan skiljde bara två tiondelar.

– Att ta en medalj var huvudmålet med rullskidssäsongen, jag var fyra förra året och var sugen på att ta revansch. Det är det här man har kämpat för och jag är väldigt nöjd. Nu blir det här som en nytändning och man vill träna ännu mer, säger han.

Kämpig spurt 

Det 20 kilometer långa loppet i klassisk stil för män mellan 17 och 20 år kördes i högt tempo från start. En utbrytare drog ifrån nästan direkt, men tillsammans med två andra lyckades Nilsson komma ikapp.

– Vi hämtade in honom ganska snabbt och sedan körde vi på för att de andra inte skulle komma ikapp. Vi fick ett stort försprång och sedan var det taktikkörning hela vägen in.

Nilsson var sist in på det 200 meter långa upploppet i motlut och hade en trög inledning på loppet. Men mot slutet hittade han nya krafter.

– Jag låg sist in i spurten och det var ett segt upplopp. Jag kunde inte riktigt svara i början av upploppet, men kände att jag verkligen skulle ge allt och de andra tröttnade lite. Jag försökte komma om de två andra med, men det gick inte. Det var mycket pannben på upploppet. 

I mål skiljde det sju tiondelar till fyran och två till vinnaren. 

 Vill lyfta sig på Vasaloppet

Prestationen blir än mer imponerande med tanke på att Nilsson däckades av körtelfeber i våras.

– Då var jag orolig att det inte skulle bli så mycket av säsongen, men jag kvicknade till kvickt och hade några bra träningsveckor inför SM.

Det stora målet med vintersäsongen är förstås Vasaloppet. I mars kom han på plats 371.

– Jag vill stadigt förbättra mig och topp hundra är alltid ett mål, men det är ett stort steg när man är i det häradet jag är i nu. Men jag tror att jag kan göra det.

Fredrik Nilsson tävlar för Nybro och körde även lördagens fristil över 15 kilometer. Där blev det en sjätteplats. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt