Annons:

  • De segrade i premiären av Hultsbro Open –

    Hultsbro Open hade premiär på lördagen. Tävlingen inleddes på discgolfbanan i Hultsfred och fortsatte på Vimmerby Sparbank Discgolf Park i Storebro. På bilden Niklas Ericson, Jonas Pettersson och Mikael Eriksson. Foto: Lotta Madestam

  • De segrade i premiären av Hultsbro Open –

    "Det här var första tävlingen som spelades i Hultsfred – men det var absolut inte den sista", säger Andreas Linder. Foto: Lotta Madestam

  • De segrade i premiären av Hultsbro Open –

    Banan i Hultsfred ligger vackert invid sjön Hulingen och parken, vilket gör att vinden får ordentlig fart. Det kommenterades flitigt av spelarna som fick se sina discar välja helt andra linjer än vad som var tanken. Foto: Privat

  • De segrade i premiären av Hultsbro Open –

    MPO: Morten Ekeberg stod för minst antal kast under dagen, här flankeras av tvåan Elias Lindell och trean Johan Lindell.

  • De segrade i premiären av Hultsbro Open –

    Prispallen i MA2: Vinnaren Marcus Leander, mitten, tillsammans med andrapristagarna Jimi Åkesson och Rickard Rosin, som gick runt på samma antal kast. Foto: Privat

  • De segrade i premiären av Hultsbro Open –

    MA3: David Thunberg segrade före Niklas Strömberg, tv, och Jonatan Christiansen, th. Foto: Privat

De segrade i premiären av Hultsbro Open – "Absolut inte sista"

Premiären är avklarad med stort gensvar. Hultsbro Open har avgjorts för första gången, med spel på två discgolfbanor.
– Det var första gången, men absolut inte sista, säger Andreas Linder, i Storebro IF:s discgolfsektion.

Annons:

Som namnet antyder var det en tävling över kommungränsen, där första halvan spelades på banan i Hultsfred, andra halvan i Storebro.

– Vi har pratat ganska länge i sektionen om att vi vill göra någonting över kommungränsen för vi har så många från Hultsfreds kommun som kommer till oss och spelar på våra ordinarie veckotourer. Eftersom det finns en bana i Hultsfred kontaktade vi kommunen och fick klartecken där ifrån. Gladeligen och utan tvekan upplät de banan till vår tävling, säger Andreas Linder, sammankallande i sektionen.

Vinden blev avgörande

Banan i Hultsfred erbjuder endast nio hål, så det spelades två varv i hembygdsparken. Därefter åkte deltagarna till Storebro för 18 hål där.

– Vi hade begränsat det ganska hårt, eftersom det är en mindre bana i Hultsfred, så 32 tävlande försökte tämja bitvis riktigt hårda vindar. Banan i Hultsfred ligger vackert invid sjön Hulingen och parken, vilket gör att vinden får ordentlig fart, det kommenterades flitigt av spelarna som fick se sina discar välja helt andra linjer än vad som var tanken. I Storebro var det fortfarande ganska luriga vindar men inte lika avgörande för spelresultatet som tidigare.

Första tävlingen i Hultsfred

Det här var första tävlingen som spelades i Hultsfred – men det var absolut inte den sista. 

– Det är tänkt att bli ett årligt arrangemang. Det var väldigt lyckat, väl mottaget och vi hade deltagare från andra delar som aldrig varit med tidigare. Det kom spelare så långt ifrån som Kalmar, Mönsterås, Oskarshamn, Linköping, Växjö och Uppsala. Discgolfare åker gärna långt för att spela tävlingar, så det är kul att de kommer även till oss, säger Andreas Linder.

Finns fler planer

Framför allt arrangerades tävlingen för att få lite variation och kunna spela på en närliggande bana.

– Även de som har banan i Kristdala var med, så vi känner att det finns möjlighet att göra en tävling igen, där man spelar först i Kristdala och sedan Storebro för att variera ytterligare.

Har ni några andra idéer på nya tävlingar?

– En kommunkamp kanske är på gång, det vore festligt att få lite spets på det sättet.

Fakta

Mixed Pro Open: 1) Morten Ekeberg, 114, 2) Elias Lindell, 119, 3) Johan Lindell, 120, 4) Niklas Ericson, 122, 5) Rasmus Kritz, 124.

Mixed Amateur 2: 1) Marcus Leander, 116, 2) Jimi Åkesson, 120, 2) Rickard Rosin, 120, 4) Conny Schöneck, 122, 4) Miguel Kristiansen, 122, 6) Martin Ericsson, 123, 7) John Strid, 124, 8) Jonas Pettersson, 125, 9) Magnus Bengtsson, 126, 9) Hugo Bäckman, 126.  

Mixed Amateur 3: 1) David Thunberg, 125, 2) Niklas Strömberg, 127, 3) Jonatan Christiansen, 130, 4) Noah Lönn, 133, 5) Tobias Månsson, 134, 6) Daniel Stefansson, 139, 7) Bengt Bengtsson, 140, 8) Ida Kennmark, 144, 9) Kent Hofalk, 146, 9) Micke Eriksson, 146.

Mixed Junior 15: 1) Melker Westrin, 161, som också fick ett hedersomnämnande eftersom han var med för första gången. 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt