Annons:

Carl Falk tävlar för lokala klubben 2024: ”Visar att vi tar nästa steg”

Christer Håkansson från Storebro IF:s discgolfsektion gläds över klubbens satsning med discgolfspelarna Ida Kennmark och Carl Falk. Foto: Privat

Carl Falk tävlar för lokala klubben 2024: ”Visar att vi tar nästa steg”

Carl Falk är en del av svenska landslaget i discgolf och satsar professionellt. Nu flyttar han hem till Vimmerby och tävlar för Storebro IF kommande säsong. 
– Det är ballt och visar att vi tar nästa steg, säger Andreas Linder, aktiv i Storebro IF:s discgolfsektion. 

Annons:

29-årige Carl Falk flyttade från Vimmerby 2014, började spela discgolf året därpå och har radat upp lyckosamma resultat under karriären.

Inför årets säsong inleder Storebro IF:s discgolfsektion ett samarbete med Carl Falk. Det betyder att landslagsspelaren, som har flyttat hem till Vimmerby efter flera år i Jönköping, kommer tävla för Storebro IF 2024. 

Carl Falks satsning innebär tävlingar i Sverige, övriga Norden och ute i Europa.

– Han flyttar hem och satsar professionellt på sin discgolf. Vi har gjort en överenskommelse med honom i föreningen om att vi ska satsa tillsammans. Vi öppnar upp vår förening för honom med det nätverket vi har med företagare och övriga föreningar som kan hjälpa honom i sin satsning. Body Gym & Relax stöttar honom och upplåter sina faciliteter för att han ska kunna träna. Vi har gjort en överenskommelse med Vimmerby IF vad gäller bolltältet. Det gör att han kan träna inomhus nu när det är vinter, säger Andreas Linder. 

Falk blir Kennmarks mentor

Carl Falk är licensierad Storebro IF-spelare från och med denna säsong. 

– När han representerar svenska landslaget och sig själv gör han det som licensierad Storebro IF-spelare. Det är ballt och visar att vi tar nästa steg, säger Linder. 

Föreningens discgolfsektion kommer även stötta Ida Kennmark. Ida har under sitt första år som discgolfspelare placerat sig högt upp på flera tävlingar och vunnit respekt med sitt fina spel. Carl kommer fungera som mentor och bollplank för Ida 2024. 

– Extra roligt att hon väljer att satsa och får Carl som sin mentor under Storebro IF:s flagg. Det gör det ännu roligare, att han ser det som en helhet och hjälper till att lotsa Ida och ge henne träningstips. Carl har värdefull erfarenhet och med den tävlingserfarenhet han har kan han peka på vad hon ska tänka på och vad hon behöver träna mer på. Det som är roligt, när Carl satsar professionellt, är att han viker tid för att hjälpa henne. Tanken är att hon ska få hjälpen och lyckas på samma vis som Carl har gjort., säger Linder. 

Linder är glad över att klubben har anlagt en fin discgolfbana och fått igång verksamheten på ett bra sätt. 

– På det här sättet får vi draghjälp in i tävlingsverksamheten och det tycker vi är jätteroligt. Det ska vi försöka dra nytta av genom att försöka få fler barn och ungdomar att få upp ögonen för sporten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt