Annons:

Storebro fortsätter jobba för en multiarena – här är den nya idén

Eva Kindstrand-Drie hoppas att Storebro IF:s planer på en multiarena snart ska kunna komma närmare ett förverkligande.

Storebro fortsätter jobba för en multiarena – här är den nya idén

Storebro IF vill utveckla sin anläggning Bruksvallen till en multiarena. Den senaste idén är att bygga en bana för paddeltennis.
– Jag hoppas att vi på ett eller annat sätt kan ha en spade i marken i sommar, säger klubbens ordförande Eva Kindstrand-Drie.

Annons:

Efter klubbens årsmöte 2017, för ungefär ett år sedan, berättade ordföranden Eva Kindstrand-Drie om klubbens planer på att göra Bruksvallen till en multiarena.

– Vi tänker oss en multicourt med antingen konstgräs eller gummiunderlag, som ska kunna användas till i princip alla bollsporter. Utöver det planerar vi också för ett utegym. I förlängningen skulle det kunna bli en badtunna och lite andra grejer, sa Eva Kindstrand-Drie då.

Då uppskattade hon att satsningen skulle kosta någonstans mellan en och en halv och två miljoner kronor. 

Väntar på svar

Ett år senare har ingen byggnation kommit igång på Bruksvallen.

– Vi väntar fortfarande på svar om vi får några ekonomiska medel beviljade från Astrid Lindgrens Hembygd. Vi tittar dessutom på lite andra lösningar, säger Eva Kindstrand-Drie.

Parallellt med planerna på en multicourt jobbas det också med en idé att bygga en bana för paddeltennis.

– Några i föreningen har varit i väg och spelat paddeltennis och tyckt att det varit väldigt roligt. Det drar också en bredare publik än squash och tennis. Dessutom ligger planerna på ett utegym kvar.

Planer på ett utegym

Eva Kindstrand-Drie konstaterar att paddeltennis skulle kunna vara något för föräldrar att sysselsätta sig med samtidigt som barnen tränar fotboll.

– Det är många föräldrar som är med till fotbollsplanen när ungdomarna har träning. Vi vill kunna erbjuda dem något också.

Har ni kommit längre med era planer jämfört med för ett år sedan?

– Vi är fler som är engagerade i projektet nu. Men det tar den tid det tar med ansökan, det kan vi inte göra så mycket åt.

När hoppas du att ni ska kunna komma framåt?

– Jag hoppas att vi på ett eller annat sätt kan ha en spade i marken i sommar. Sen i vilken ändå vi kan börja får vi se, säger Eva Kindstrand-Drie.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt