Annons:

Mehmets VM-uppladdning: ”Jag solar och chillar”

Mehmet Kaya är på plats i USA och hoppas kunna plocka med sig en VM-medalj hem till Vimmerby.

Mehmets VM-uppladdning: ”Jag solar och chillar”

Vimmerbykillen Mehmet Kaya är på plats i den amerikanska staden Killeen för att försöka plocka hem en VM-medalj i styrkelyft. Uppladdningen är minst sagt annorlunda. – Jag solar, chillar, badar och äter. Det är ganska lyxigt, säger Mehmet Kaya med ett skratt.

Annons:

I söndags lämnade Mehmet Kaya Vimmerby och Sverige för att bege sig till Killeen, en stad i den amerikanska delstaten Texas. I morgon är det dags för målet med resan, JVM i styrkelyft.

– Jag är lite orolig faktiskt, det är tufft motstånd. Men jag tror att det ordnar sig, säger Mehmet Kaya till Dagens Vimmerby.

”Samla sig mentalt”

När vi pratar med Mehmet Kaya är klockan tio på morgonen i Killeen.

– Jag ligger här och solar just nu. Det här är livet, skrattar 20-åringen från Vimmerby.

Vad har du gjort sedan du kom till USA?

– Träningsmässigt har jag bara kört ett lättare pass där jag egentligen bara lallade lite. Annars har jag badat, solat, käkat och åkt runt och kikat lite. Jag chillar helt enkelt. Det är ganska lyxigt. Sen handlar det om att försöka samla sig mentalt också.

Siktar på pallen

Mehmet Kaya gjorde sin VM-debut redan förra året. Den gången slutade det med ett brons i klassen. Till den här tävlingen har han klivit upp till den tyngsta viktklassen.

– Jag är i den högsta klassen nu, men tror att jag väger minst. Motståndet är bra och ett VM är ju större än alla andra tävlingar man är på. Därför känns det lite extra nervöst.

Trots det hoppas Mehmet Kaya på en framskjuten placering i klassen.

– Jag hoppas på och siktar på en pallplats. Jag kommer att gå all in och ett annat mål är att slå mitt svenska juniorrekord, säger Mehmet Kaya.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt