Annons:

  • 39 löpare från VOK i klassiska O-Ringen

    Peppad debutant. Olof Nilsson gör sitt första O-ringen i år. I sällskapet finns 38 till från Vimmerby OK. Foto: VOK

  • 39 löpare från VOK i klassiska O-Ringen

    Så här såg det ut när O-ringen avslutades på Borås Arena i fjol. Tusentals orienterare väntas till Sälen. Foto: VOK

39 löpare från VOK i klassiska O-Ringen

På söndag inleds världens största orienteringstävling. Cirka 17 000 löpare från stora delar av världen samlas i Sälen för fem dagars jakt efter kontroller ute på dalafjällen. 39 av dem kommer från Vimmerby OK. – Vi är en bredd- och motionsklubb i år, säger Agneta Olivestam.

Annons:

Så många som 39 brukar inte Vimmerby OK vara på O-Ringen. Ett skäl till att så många valt att löpa i år är att evenemanget placerats i Sälen – och de något bekvämare boendemöjligheterna.

– Sälen drar mer eftersom man bor i stugor. Det finns 10 000 bäddar och de har hittat ett bra koncept. Annars är det alltid tält eller husvagn som gäller.

Mellan 8 och 75 år

Första etappen är på söndag och sista på fredag. På onsdag blir det vilodag. VOK:s löpare är allt från åtta till 75 år – men Olivestam tror inte att någon kommer vara med i täten.

– Det är i någon motionsklass i så fall. Vi är en bredd- och motionsklubb i år och har inget elitfolk. Vi har en väldig bredd i åldrarna och det är det som är väldigt bra med orientering.

”Orienteringens flaggskepp”

Olivestam beskriver O-Ringen som årets höjdpunkt.

– Det är hela orienteringens flaggskepp. Det är mycket en social grej och man träffar sina gamla kompisar. Det blir mycket umgänge och man har även satsat mycket på precisionsorientering för funktionshindrade.

Vimmerby OK har cirka 300 medlemmar för tillfället.

– Det är en liten skara som tappert försöker hålla igång det i Vimmerby, men jag tycker att alla som är med gör ett väldigt bra jobb.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt