Annons:

Hattrick av

Nathalie Johansson hängde tre när VIF tog ny seger. Foto: Simon Henriksson

Hattrick av "Natta" när VIF vann på katastrofal plan: "Hoppas det inte var en plan"

Vimmerby IF tog tre väntade poäng mot bottenlaget Linköping BK Tinnis. Nathalie Johansson svarade för samtliga tre bortamål i 3-1-segern.
– Vi var aldrig hotade, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Annons:

Vimmerby IF är nya serieledare i division 2. Förvisso med två matcher fler spelade än BK Kenty, men likväl har VIF satt sig i ett bra läge. 

Kanske blev det dock tuffare än väntat på lördagen mot bottenlaget Tinnis.

– Vi var aldrig hotade och skulle gjort ett antal mål till. Vi bränner flera frilägen och var närmare att göra fem, sex bollar till, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Resultatet 3-1 var i underkant men en stor anledning till det var också planens skick.

– Jag har spelat fotboll själv i Rumskulla och har aldrig varit på en plan som varit så här långhårig. Det gick inte att spela. Nej, fy fan vad tråkigt det var. Jag hoppas inte att det var deras plan för att få ned tempot, men det här var riktigt bedrövligt, säger Rinaldo.

"Gör det bästa"

De tre poängen var emellertid aldrig hotade.

– Vi gör det bästa av situationen och när vi inte kan rulla, så hittar vi lite längre bollar. Vi gör alla tre mål på liknande sätt och var aggressiva i pressen. Efter förutsättningarna gör vi det fantastiskt. Vi vann, tog tre poäng och det var riktigt skönt, säger Mikael Rinaldo.

Nathalie Johansson gjorde samtliga tre VIF-mål.

– Vi måste credda "Natta" förstås. Annars vill vi prestera bättre som lag, men vi kan inte skylla på någon enskild för det. Det var planen som inte höll måttet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt