VIF TOG STORT KLIV MOT DIVISION 3 – STORM AVGJORDE I 90:E

Vimmerby IF besegrade Tranås FF med 2–1 efter Joakim Storms sena avgörande i 90:e minuten och är på god väg mot division 3. Foto: Ossian Mathiasson

Inför toppmötet skiljde sju poäng mellan Vimmerby IF och Tranås FF. Vimmerby hade chansen att haka av Tranås i egenskap av tre poäng medan Tranås var i desperat poängbehov för att hålla drömmen om serieseger vid liv.

Favoriten Vimmerby IF såg initialt tagna ut av stundens allvar och kom inte till sin rätt mot Tranås som hade ett jätteläge till ett ledningsmål redan i första spelminuten. En Tranåsspelare lämnades helt ren i straffområdet och sköt VIF-keepern Belmin Hrustic rakt i ansiktet från nära håll.

Ett tillbakapressat och ängsligt VIF släppte in 0–1 i tolfte minuten. Tranås fick en frispark utanför straffområdet som slogs in i boxen och Ilhan Jejna nickskarvade oturligt bollen över Belmin Hrustic och in i mål. Strax därpå var gästerna nära att dryga ut ledningen till 0–2.

Baklängesmålet fick VIF att vakna till och kvitteringen kom efter 22 minuter. Haris Dreco satte en frispark som gick rakt i mål från 25 meter. VIF dikterade villkoren under återstoden av första halvlek och var närmast ett ledningsmål.

Storm blev hjälte i 90:e

I en spelmässigt jämn andra halvlek svängde initiativet fram och tillbaka med korta anfall i båda riktningarna, mycket avblåsningar och få hundraprocentiga chanser.

VIF-keepern Belmin Hrustic knockades för andra gången i mitten av andra halvlek när han gick ut för att boxa undan en boll. Smällen tog så pass illa att han tvingades utgå och ersättas av Gustaf Johansson.

För Tranås var tre poäng av största vikt och deras jakt på 2–1 höll på att ge resultat de sista tio minuterna om det inte vore för Gustaf Johanssons fina räddningar.

När matchuret tickade upp på 90 minuter landade en boll vid Ahmed Tarabeihs fötter strax utanför straffområdet och han serverade Joakim Storm ett fritt läge. Den notoriske målgöraren var säkerheten själv och satte behärskat 2–1.

– Så jäkla skönt, ett riktigt slumpmål. Det är det sjukaste jag har varit med om. Jag hann inte tänka så mycket, jag bara sköt och hoppades på det bästa. Att bollen gick in är så jävla skönt, säger Joakim Storm.

I en förhållandevis låst andra halvlek hade VIF svårt att skapa chanser och 2–1 kom till på ett av lagets få chanser efter paus.

– Defensivt ser det bra ut och de skapar inte mer än vad vi gör. Det kunde ha gått hur som helst, säger Storm.

VIF kan avgöra på Gullemon

VIF tog i och med dagens seger ett stort steg mot division 3, hakade av Tranås från snacket om seriesegern och ligger åtta poäng före Gullringen, som har en match mindre spelad i och med morgondagens match mot Tenhult.

På fredag ställs Gullringen och Vimmerby mot varandra på Gullemon. VIF har då chansen att säkra division 3-avancemanget.

– Nu vann vi den första tuffa matchen och nu är det bara att försöka vinna nästa också. Vi tar match för match och jag hoppas att vi vinner nästa också, säger Storm.

334 personer såg toppmatchen på Arena Ceos.