Green blev stor derbyhjälte för Boston: ”Körde över dem”

Jonatan Green jublar över efter att ha gjort 1-0 för Boston i derbyt mot Djursdala. Foto: Linus Johansson

Derby borta mot Djursdala SK. Då klev Jonatan Green fram för BK Boston. Han gjorde båda målen i 2-0-segern.
- En riktigt skön seger. Vi sa innan att det här var den viktigaste matchen som Boston har spelat hittills, säger matchhjälten Green.

Boston var det bättre laget i den första halvleken och fick också utdelning i form av ett ledningsmål i den 25:e minuten.

− Det var ett direktskott fem meter utanför straffområdet, som seglade över Djursdalas målvakt, berättar Jonatan Green.

DSK gick för kvittering

Målskytten tyckte att Boston gjorde en stark första halvlek.

− Jag tycker att vi körde över dem i första. Vi hade riktigt bra koll på dem även innan målet.

Djursdala startade sedan den andra halvleken starkt och låg på för en kvittering. Men istället var det Boston, genom Jonatan Green, som gjorde 2-0 i den 57:e minuten.

− Vi kom i ett två mot ett-läge och jag placerade in bollen i bortre, säger Jonatan Green.

Annars tappade ni ganska rejält i början av den andra halvleken?

− Ja, första 15 spelade vi inte alls som i den första halvleken. Istället tillät vi dem att ha boll och vi började slå långt. Men efter att vi gjort 2-0 tycker jag inte att de hade en chans.

Domaren fick beröm

Boston vann rättvist, men Djursdala ska ändå ha en eloge för hur de genomförde matchen. DSK saknade mer än en handfull spelare som hade kunnat kliva in i en startelva.

− Spelmässigt tycker jag nog att det var två jämbördiga lag, men Boston gjorde två mål och vi gjorde inget. De var bättre än oss första 35, men sen tycker jag att vi tog över. I andra tycker jag inte att de skapade något mer än sitt mål. Å andra sidan hade inte vi så många solklara lägen heller, säger DSK-tränaren James Mattsson.

Mattsson var trots allt nöjd över sitt lags prestation.

− Vi krigade verkligen och det ska alla ha en eloge för. Sen vill jag även ge en eloge till domaren som jag tyckte höll en bra nivå.