Annons:

Det blir ingen fotboll för Green: ”Jag har mest skrattat åt det här”

Från och med den 15 juli får Jonatan Green spela fotboll för BK Boston igen. Någon fotboll i år kommer det dock inte att bli för honom.

Det blir ingen fotboll för Green: ”Jag har mest skrattat åt det här”

Först skulle Jonatan Green och Joakim Hammar stoppas från spel hela säsongen. Nu kommer de istället att släppas till BK Boston den 15 juli.
– Jag har mest skrattat åt det här. Det har varit en parodi, säger Jonatan Green.

Annons:

När Jonatan Green och Joakim Hammar strax innan seriestart ville byta klubb satte Djursdala SK stopp. Då hette det att duon inte skulle skrivas över till BK Boston på hela säsongen. DSK hänvisade till att övergångar ska göras under frimånaden.

I går kväll kunde vi berätta att DSK har ändrat sig och Hammar och Green kommer att skrivas över till Boston den 15 juli. Det innebär att avstängningen, sett till BKB:s seriematcher i division sex, stannar vid elva matcher.

Stor skillnad

För Jonatan Green innebär det nya beslutet i praktiken ingenting. Något fotbollsspel under 2019 är inte aktuellt.

Nu har de (Djursdala) gjort så att jag inte kommer spela fotboll i år. Vi får se hur det blir nästa säsong, det är ju inte så att suget har växt av det här. Men ända sedan deras första möte har jag varit inställd på att det inte skulle bli någon fotboll för egen del på hela säsongen så nu tog inte detta beslut hårt alls på något sätt, säger Jonatan Green.

Har du tränat något med Boston under den här tiden?

– Nej. Det är en stor skillnad mellan mig och ”Jocke” (Hammar) där. För mig är innebandyn förstasport och för honom är det fotboll som gäller. Jag kommer helt enkelt inte att träna fotboll om jag inte får spela matcher då fotbollen inte är min prioritet. Att ta upp fotbollsspelandet i augusti är inte aktuellt.

”Skrattade åt det”

Jonatan Green medger att det blev olyckligt när klubbytet kom så sent på tal.

– Att de skulle ge oss något straff köper jag helt och hållet, det är inte snyggt att byta klubb ett par veckor innan seriepremiären. Men det här blev ju bara pinsamt. Att stänga av spelare som vill spela i division sex i elva matcher... Då får nog Djursdala också förstå att vissa klubbar inte kommer att vara tillmötesgående mot dem i framtiden. För min del är det ju också så att innebandysäsongen tar slut i mars och vi tränar in i april. Innebandypremiären är i oktober och då ligger inte min prio på vilket fotbollslag jag vill spela i säsongen efter.

Hur har du känt kring den här avstängningen?

– Efter några dagar bara skrattade jag åt hela soppan, jag trodde inte det var sant att det kunde bli så här på den här nivån när det inte är några kontrakt eller påskrifter inblandat, säger Jonatan Green.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt