Annons:

VIF-ledaren tackar för sig:

Håkan Ericsson (till vänster) lämnar sina tränaruppdrag i Vimmerby IF. Mikael Rinaldo (till höger) har sedan tidigare fattat samma beslut. Foto: Ossian Mathiasson

VIF-ledaren tackar för sig: "Orkar inte med stressen längre"

Håkan Ericsson har varit tränare sedan 15 års ålder. Nu har den mångårige ledaren i Vimmerby IF:s organisation bestämt sig för att sluta. 
– Jag känner att jag inte orkar med stressen längre, säger Håkan Ericsson. 

Annons:

Håkan Ericsson är ett namn som förknippas starkt med Vimmerby IF. Han började sin tränarbana som 15-åring och har varit ledare runt flick- och damlagen i Vimmerby IF i 20 år. 

Nu har han bestämt sig för att sluta vara tränare, vilket Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. Det som ligger bakom hans beslut är tiden och stressen.

– Jag hinner inte jobba färdigt om dagarna och får stressa hem för att äta och sedan åka vidare ner till träningen. Jag känner att jag inte orkar med stressen längre. Jag vill kunna göra färdigt saker och ting och inte gå runt och ha dåligt samvete för att man inte hinner med det man har lovat. Jag vill ha energi när jag är nere på träningen och kunna ge 100 procent av tränar-Håkan och göra så bra jag kan. Det blir stressigt att ta sig ner, men jag tycker fortfarande att det är jätteroligt att vara på planen. Det är lika roligt nu som för tio år sedan, men det handlar om att hinna ta sig ner till Arena Ceos och orka ladda om och ha energi när man är på plats. När jag väl är där har jag energi och tycker att det är jätteroligt, men jag orkar inte med stressen längre, säger Håkan Ericsson. 

"Blir ett behagligare liv"

Det var vid sommaruppehållet som han kände att den gångna säsongen fick vara den sista för den här gången. 

– Tankarna kom runt sommaruppehållet när jag hade ledigt i två-tre veckor och kände vad skönt det är att inte behöva stressa hem från jobbet, stressa i sig maten och stressa ner till Ceos utan kunna jobba klart bättre, åka hem, käka i lugn och ro, cykla runt Krön eller springa i VOK-skogen. Det blir ett behagligare liv. 

Nu får VIF klara sig utan både Håkan Ericsson och Mikael Rinaldo under 2023. Båda två har bestämt sig för att sluta. 

– Det blev officiellt för spelarna för någon vecka sedan. ”Vickan” (Victoria Lundgren) och styrelsen fick mitt beslut en vecka efter seriens slut. 

Vad har hållit dig kvar inom fotbollen under så pass lång tid?

– Det är att se spelare utvecklas och försöka få spelare att älska fotbollen lika mycket som jag själv har gjort i alla år. För mig är det viktigt att få dem att gilla fotboll oavsett om man vinner eller förlorar. Jag har varit med och fostrat x antal spelare som har gått till elitnivå inom Vimmerby IF dam. Camilla Näslund, Sofie Persson, Emelie Nilsson, Emma Jones och Maja Tuvesson är några av dem. Det är många spelare som man har följt och hjälpt upp till en elitnivå. Det absolut viktigaste har varit att få dem att älska fotbollen på samma sätt som jag själv har gjort.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt