Svag prestation i genrepet – VIF kom igång för sent

Selatin Shaljani gjorde mål för Vimmerby IF i genrepet mot Hjulsbro IK. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IF stod för en svag insats mot Hjulsbro IK i genrepet inför division 3-premiären om två veckor.
– Det var en på det stora hela tafatt insats, säger VIF:s assisterande tränare Karlo Goranci.

Vimmerby IF fick annars en bra start på bortamatchen mot satsande division 4-laget Hjulsbro IK och ledde med 1–0 efter fyra minuter. Olle Carlsson stötte in en retur i öppet mål.

Därefter hade inte Vimmerby särskilt mycket att glädjas åt i första halvlek. Hjulsbro tog över spelet och kvitterade efter dryga halvtimmens spel.

– Efter en okej start var det för slätstruket. Vi kom inte upp i våra positioner, hittade ingen balans och hade små, korta stunder i anfallet. Hjulsbro är ett bra division 4-lag som tog över mer och mer och styrde spelet. De fick också ett par lägen där de rann igenom för lätt, säger Karlo Goranci.

"För mycket felpass"

Vimmerby hittade mer rätt efter paus men det var Hjulsbro som fick retroaktiv utdelning med 2–1 i minut 66 och 3–1 i minut 70. Selatin Shaljani reducerade till 3–2 några minuter senare.

– Vi satte högre press och fick mer tryck på dem, vilket gjorde att de fick komma och möta boll felvända. Som helhet var det inte bra i dag. Vi var för tafatta sista tredjedelen och slog för mycket felpass. Det var ingen bra insats och vi är inte nöjda även om andra halvlek var bättre än första. Vi hade för mycket felpass och simpla misstag, säger Goranci.

Vimmerby har spelledigt kommande helg och gör sig sedan redo för seriepremiär hemma mot Eneby BK den 7 april. Laget har flera spelare på frånvarolistan och kan nu träna på bra i två veckor för att vara redo till premiären.

Selatin Shaljani erhöll plus för sin andra halvlek och Theo Zeylon Thoresson för sitt inhopp efter paus.