Annons:

De ska dominera i mittens rike: ”Inget mittfält som kör över oss”

Simon Larsson, Karlo Goranci och Haris Dreco håller till på för Vimmerby IF:s centrala mittfält och blir viktiga pjäser under nykomlingssäsongen i division 3. Foto: Ossian Mathiasson

De ska dominera i mittens rike: ”Inget mittfält som kör över oss”

Med ett mittfält av hög klass ska Vimmerby IF bli att räkna med i division tre. 
– Det kommer inte vara något mittfält i den här serien som kör över oss. Om det skulle hända har vi gjort något fel, säger nyckelspelaren Karlo Goranci.

Annons:

En stark startelva, men betydligt tunnare, och framförallt mindre rutinerat, där bakom. Så kan man, lite slarvigt, beskriva det lag som ska representera Vimmerby IF i återkomsten i division tre.

Den starkaste lagdelen? På förhand ett tremannamittfält med de båda nyförvärven Karlo Goranci och Simon Larsson samt Haris Dreco.

– Det är ett starkt mittfält. Vi har lite olika spelstilar där jag är lugnast med bollen, Haris vill komma fram snabbt och Simon är en blandning av oss två. Både Haris och Simon är följsamma och jobbar hårt i försvarsspelet. Det finns likheter mellan oss, men vi är inte för lika. Alla tre vill ha boll och alla tre är bekväma med boll och det är det viktiga, säger Karlo Goranci.

”Hög klass”

Haris Dreco kommenterar påståendet att mittfältet är VIF:s starkaste lagdel så här:

– Det är ett intressant mittfält, men alla lagdelar håller riktigt hög klass. Det är klart att det kommer märkas om mittfältet har en dålig dag, men så är det alltid.

Hur ser du på din roll på tremannamittfältet?

– Det är inte jättestor skillnad jämfört med förra säsongen. Jag vill bidra med poäng. Alla tre har en stor roll i själva uppspelsfasen och en skillnad i år är att man får komma lite längre ner i planen i det egna spelet, säger Haris Dreco.

Vill spela publikfriande

Tanken är att Vimmerby ska vara ett mer bolltryggt lag i år och spela mer efter backen.

– Man kan förvänta sig att vi ska vara ett mer spelande lag. Vi ska hålla bollen på backen och spela oss ur betydligt mer situationer än vad Vimmerby gjort tidigare, säger Simon Larsson, som vänt tillbaka från Västerviks FF.

Karlo Goranci:

– I den bästa av världar kommer vi att spela en fotboll som publiken vill komma och titta på så att vi får en kultur där det är bra med publik på våra matcher. Vi ska vara ett lag som spelar för varandra i alla moment, inte bara när det går bra.

Kan du känna en oro för att ni har en ganska tunn trupp?

– Vi har 14 seniorspelare och några yngre killar som fyller på. Har vi tillgång till hela truppen har vi ett slagkraftigt lag. Sen är det klart att om vi har sju man skadade kommer det vara en annan känsla. Men det går inte att sitta och tänka på det utan vi har spelare som kan fylla på om det skulle behövas, säger Karlo Goranci.

Saknat kontinuitet

VIF startade försäsongen starkt, men har haft det tuffare därefter när skador och sjukdomar har stört.

– Vi har inte riktigt fått kontinuitet i det på försäsongen, men så har det varit för många lag. Det vi visade upp i våra två första träningsmatcher såg riktigt bra ut och det får vi ta med oss, säger Haris Dreco.

Vad kan man förvänta sig av Vimmerby IF i år?

– Nytt kontrakt är det minsta man kan begära. Sen är det tråkigt att gå in i en säsong och bara sikta på nytt kontrakt, då har man ställt in sig på att man kommer förlora några matcher. Inställningen måste vara att vinna alla matcher, även om det såklart blir tufft, säger Dreco, som tidigare har gjort en division tre-säsong med Kalmar AIK.

VIF spelar sin första match i serien på Långfredagen, när Eneby kommer på besök till Ceosvallen.

– Det är nog ganska viktigt med en bra start över de fem första matcherna och sen får man försöka hålla i det, säger Simon Larsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt