Vimmerby IF P18 vidare i Gothia Cup efter straffrysare

Vimmerby IF P18 är klart för 16-delsfinal i Gothia Cup. Foto: Privat

32-delsfinalen mellan Vimmerby IF och Åkersberga BK i P18-klassen i Gothia Cup blev en rysare. Det krävdes straffar för att Vimmerby skulle vinna och avancera till 16-delsfinal.
– Vi har åkt ut på straffar i flera cuper tidigare så det var skönt att få vinna den här gången, säger VIF-tränaren Nicklas Johansson.

Ali Mohammed Mustafa gav Vimmerby ledningen i den åttonde minuten. 1-0 såg ut att stå sig till pausvilan, men Åkersberga kvitterade till 1-1 på övertid.

Vi började bra medan Åkersberga startade väldigt defensivt. Sen flyttade de upp och spelet jämnades ut mer och mer. Sett över 60 minuter så skapade inget av lagen särskilt mycket, säger Nicklas Johansson.

I den andra halvleken blev det inga mål utan 32-delsfinalen fick avgöras på straffar. VIF vann till slut med 4-3 efter att Ali Mohammed Mustafa, Marcus Johansson och slutligen Ludvig Lundqvist gjort mål på straff.

"Engagerar mig inte längre"

Nicklas Johansson säger sig ha varit ganska lugn vid sidlinjen.

Straffar engagerar jag mig inte i längre, det kan ju gå hur som helst. Då var det mer nervöst i slutet av matchen.

Redan i kväll väntar 16-delsfinal för Vimmerby. Torslanda IK lag 2 står för motståndet i en match som börjar klockan 18.00.

– Nu ska vi äta lunch och slappa lite och sen blir det en ny bussresa till matcharenan, säger Nicklas Johansson.