Annons:

650 funktionärer laddade för årets Bullerby Cup

Hundratals funktionärer ligger bakom Bullerby Cup. Här är några av de som tar störst ansvar. Foto: Jakob Karlsson

650 funktionärer laddade för årets Bullerby Cup

På torsdag inleds den 42:a upplagan av Bullerby Cup. Totalt kommer 192 lag till spel i år. Cirka 650 funktionärer är en direkt förutsättning för arrangemanget.
– Med den här goda truppen så känner jag mig trygg, säger cupgeneralen Leif Carlsson.

Annons:

Bullerby Cup fortsätter att locka tusentals ungdomar från hela södra Sverige – år efter år. I år kommer 192 lag till spel. I F10-klassen ställer 24 lag upp, i F12 40 och i P10 samt P12 är det 64 lag vardera.

Samtliga matcher spelas på de 19 planerna i Vimmerby och att killarna och tjejerna håller dig till regelboken i de 600 matcherna ser 40 domare till. Antalet funktionärer totalt sett är hela 650 stycken.

– Jag vet inte hur många timmar som läggs ideellt, men det är väldigt väldigt många. Ledningsgruppen är intakt och det är vår stomme. Sedan har vi ett antal huvudfunktionärer som är väldigt viktiga. De har sina specialområden och sköter dem från början till slut. En av våra stöttepelare är att man fortsätter jobba år efter år och att alla vet vad de ska göra, säger Leif Carlsson.

"Vill rikta ett särskilt tack"

Ifjol fanns 212 lag med i Bullerby Cup. I år har Vimmerby IF fått tacka nej till några på grund av renoveringen av Astrid Lindgrens skola. Cirka 50 av lagen bor i Storebro, Södra Vi och Frödinge.

– De har utökat sitt ansvar i år och jag vill rikta ett särskilt tack till de klubbarna. Vi för även diskussioner med Gullringen och jag vet att de är positiva, men i nuläget har vi inte det behovet.

"En förutsättning"

Cupen har förstås stor ekonomisk betydelse för Vimmerby IF.

– Jag vet inte om vi ska gå ut med hur mycket pengar det handlar om, men den är en förutsättning för den verksamhet som vi bedriver i dag.

Den stora nyheten i årets Bullerby Cup är förstås att det inte räknas ihop några tabeller och inte utses några slutsegrare i varje ålderskategori. Mer om det kommer i en separat artikel. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt