Annons:

Ny spelare på gång till VIF – testas på onsdag

Herrkommitténs Bertil Karlsson och A-lagstränaren David Lindgren testar ett potentiellt nyförvärv på onsdag. Foto: Jakob Karlsson

Ny spelare på gång till VIF – testas på onsdag

VIF har redan förstärkt med Mohammed Jafar. Nu kan ytterligare en spelare vara på gång in i truppen. Yussif Abdul Rahim Rajab har provtränat med laget under sommaren – och nu hoppas VIF att han kan vara med i veckans cupmatch.
– Ingenting är klart, men vi hoppas att han kan vara med på onsdag, säger herrkommitténs Bertil Karlsson.

Annons:

Det är genom kontakter med Allen Zizinga och Adam Kisitu som Yussif Abdul Rahim Rajab har kommit till Vimmerby. Spelaren har provtränat med VIF under den senaste tiden och nu vill VIF testa honom i matchspel i cupmötet mot Oskarshamns AIK på onsdag.

– Som jag har uppfattat det är det en kreativ mittfältare. Det ser ut att vara en spelare i nummer tio-rollen och han har varit med och provtränat och det ser bra ut. Jag hoppas att han kan ingå i onsdagens trupp, det är vad vi kan säga i dag.

Blir avgörande

Yussif Abdul Rahim Rajabs prestation i onsdagens match blir sedan avgörande för hur VIF går vidare.

– Det kan man säga. Nu har vi bara sett honom på träning, men det är en väldigt skicklig kille. Det borde vara en spelare för truppen.

Abdul Rahim Rajab kommer ursprungligen från Somalia, men flydde därifrån till Uganda. I Sverige har han varit i fyra år och i våras spelade han med Rydaholm.

Slår provspelet väl ut för VIF hårdnar konkurrensen på mittfältet.

– Är det en spelare som passar in i vår grupp och han ser skicklig ut så är det en tillgång såklart. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt