Annons:

Vändningen: Näslunds lag utesluts inte

Camilla Näslunds Färjestaden får fortsätta att spela i division ett. Foto: Linus Johansson

Vändningen: Näslunds lag utesluts inte

För ett tiotal dagar sedan uteslöts Färjestadens GoIF, där bland annat förre Vimmerbyliraren Camilla Näslund spelar, ur division ett. Ett beslut som nu har dragits tillbaka.

Annons:

Det var till matchen mot Eskilsminne för drygt två veckor sedan som Färjestadens GoIF lämnade walk over på grund av spelarbrist. Svenska Fotbollförbundet uteslöt föreningen ur division ett med hänvisning till gällande regelverk.

– Det hängde på några spelare och till slut tog tränarna beslutet att lämna walk over. Vi spelare visste inte om konsekvenserna, hade vi vetat det kanske vi hade åkt ändå, har Camilla Näslund, före detta skyttedrottning i Vimmerby IF, tidigare sagt till DV.

Tränaren och sportchefen får gå

Föreningen överklagade beslutet och i går kom beskedet att Färjestaden får fortsätta säsongen i division ett.

– Fantastiskt roligt för spelare, ledare och sektionen, säger ordföranden Erik Sandell till Barometern.

Tränaren Håkan Jägerbrink och sportchefen Patrik Gustavsson ska ha varit de personer som tog beslutet att lämna walk over.

– De kommer att bytas ut. Det är trist att skiljas på det här sättet. De har haft en tuff säsong och jag förstår att det kändes rätt då, att lämna wo, men konsekvenserna blev för stora för att ta ett sådant beslut på egen hand, säger Erik Sandell.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt