Annons:

Nya krav från VIF – vill att kommunen vidtar 23 åtgärder

Vimmerby IF kräver 23 åtgärder för Arena Ceos/Skobes Arena. Foto: Jakob Karlsson

Nya krav från VIF – vill att kommunen vidtar 23 åtgärder

Vimmerby IF ställer nya krav för Arena Ceos/Skobes Arena. Klubben vill att kommunen vidtar åtgärder för de 23 brister som man upplever på området. Det handlar bland annat om ett räcke till en ramp för funktionshindrade.

Annons:

”Vi som hyresgäster till Arenan och Ceosvallen har lite frågor och synpunkter, vi känner att det inte blivit prioritet på de frågor som vi tidigare varit överens om”.

Så inleder Vimmerby IF:s ordförande Magnus ”Budo” Ericsson klubbens brev till kommunen som innehåller 23 önskemål om åtgärder.

En av de större punkterna rör ett räcke till en ramp för funktionshindrade. Där upplever klubben en stor fallrisk och förra lördagen ska en person ha varit nära att falla.

Många brister

Några av de övriga bristerna som klubben önskar få åtgärdade är följande: läktartaket uppges inte vara färdigt, det saknas stuprör, sittplankorna är lösa, betongplattorna är ojämna, det saknas fönster till speakerbåset, det saknas högtalare, räcket runt planen är skevt, staketet runt arenan har flera hål, det är ogräs runt planen, man saknar en permanent entrélösning, vissa ytor behöver asfalteras runt arenan, elskåpen skymmer sikten för publiken.

Dessutom vill VIF se en snurrgrind mot parkeringen och en slutstädning av området sedan läktaren byggdes.

Vill utöka gräsytan

VIF har även flera krav när det gäller naturgräsområdet. Dels vill man ha klart med en permanent lösning för bevattningen av gräsplanerna och man anser att fyra av Bullerby Cup-planerna behöver förbättras avsevärt.

Klubben föreslår också att gräsplaner anläggs på ytan där den gamla klubblokalen var placerad och tycker att grusytan mellan de nya omklädningsrummen och gräsplanerna bör förändras eftersom mycket sten följer med in på planerna.

I omgångar har kommunen investerat cirka 18 miljoner i Arena Ceos/Skobes Arena under de senaste åren. Konstgräset och omklädningsrummen kostade cirka åtta miljoner kronor vardera. I vintras tog kommunen beslut att flytta ned läktaren från Vimarvallen till en kostnad av 700 000 kronor och man satsade ytterligare 930 000 kronor för att åtgärda andra brister på arenan

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt