Annons:

IFK Tuna lurar i vassen: ”Nu tittar vi uppåt”

Får IFK Tuna jubla på hemmaplan i dag? Foto: Linus Johansson

IFK Tuna lurar i vassen: ”Nu tittar vi uppåt”

Ett formstarkt IFK Tuna lurar bakom topplagen i division fyra. Vid hemmaseger mot Hossmo i dag skulle laget bara ha fem poäng upp till positiv kvalplats.
– Nu tittar vi uppåt, säger spelande tränaren Jesper Lätt.

Annons:

IFK Tuna kommer närmast från en mycket fin insats, där serieledande Glömminge besegrades med 5-1 på bortaplan förra helgen.

– Det var en väldigt bra match måste jag säga. Framförallt gjorde vi en bra laginsats som lade grunden. Jag hoppas att vi kan köra vidare på det spåret, säger Jesper Lätt.

”Så klart möjligt”

Det är fortfarande långsökt, men IFK Tuna skulle faktiskt kunna segla upp som en utmanare till kvalplatsen till division tre. Om Tuna vinner hemma mot Hossmo i dag kommer laget att ha fem poäng upp till kvalplatsen med fyra matcher kvar att spela.

Hur ser du på era chanser att klara av det?

– Det är så klart möjligt. Det är i alla fall betydligt roligare att kunna snegla åt det hållet än att helt vara i ett ingenmansland. 

Sex spelare på frånvarolistan

Hossmo har i skrivande stund fyra poäng mer än Tuna.

– Jag tror att det blir en tuff match. Hossmo var bra när vi mötte dem i våras. Det är ett rätt så kvickt lag offensivt med snabba forwards och yttrar.

Vad är förklaringen bakom er fina höst så här långt?

– Jag tycker att vi har visat bra inställning och krigat på rejält. Vi har vunnit många matcher sista kvarten. Sen har vi fått ihop vårt försvar lite mer igen, säger Jesper Lätt.

I matchen mot Hossmo är Tom Nilsson (avstängd), Oscar Gustavsson (avstängd), Joel Svensson (bortrest), Rikard Svensson (bortrest), Johan Carlsson (innebandy) och Felix Nilsson (flyttat till Stockholm) indisponibla. På pluskontot finns Anton Carlsson och eventuellt också Magnus Pettersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt