Annons:

Avslaget när Gullringens chans till kval försvann helt

Rasmus Bexell gjorde Gullringens mål i dagens oavgjorda bortamatch mot Stensjön. Foto: Arkivbild

Avslaget när Gullringens chans till kval försvann helt

Gullringens GoIF:s chans att knipa en kvalplats till division tre är nu borta även i praktiken. Samtidigt som laget bara fick oavgjort borta mot Stensjön i dag, vann tabelltvåan IK Vista stort mot Hultsfred.

Annons:

Den sista omgångens match mot jumbon Höreda GoIF blir betydelselös för Gullringens GoIF. Hoppet om en kvalplats till division 3 släcktes definitivt i eftermiddags då laget bara mäktade med att spela 1-1 borta mot tabellsexan Stensjön.

Samtidigt vann IK Vista, tvåa i tabellen och på just den där kvalplatsen, stort borta mot Hultsfred. Med en omgång kvar att spela skiljer nu hela åtta poäng mellan Gullringen och Vista.

"Kändes som träningsmatch"

– Det kändes lite som en träningsmatch, ömsom vin och ömsom vatten. Vi såg ganska ointresserade ut. Det är klart att det kändes ganska kört redan på förhand, att ta igen sex poäng och 16 mål på två matcher inser ju en normal människa är näst intill omöjligt, säger Gullringens tränare Patrik Wärnehall, vars lag har haft en tung höst.

– Den blev lite trist och förstördes för vår del mycket av alla skador och sjukdomar. Om vi hade sluppit dem så tror jag att vi hade varit med och gjort upp om det.

Rättvist med oavgjort

I dagens match tog Gullringen ledningen i den 12:e minuten genom Rasmus Bexell. Stensjöns kvittering till 1-1, vilket också skulle komma att bli slutresultatet, kom en kvart senare. Utöver dessa båda chanser var det inte mycket som skapades åt något håll.

– Nej, det var nog rättvist med 1-1. Jag tror inte att någon av målvakterna behövde göra någon räddning.

Fanns det några ljuspunkter i dag?

– Axel Ewing gjorde sitt första inhopp, och gjorde det jättebra. Det var kul att se. Sedan är det också roligt att vi har startat de senaste matcherna med två ytterbackar födda 2006 (Edvin Johansson och Felix Johansson). Vi har många egna produkter som kliver fram och är träningsvilliga, det bådar gott för framtiden.

Här hittar du den aktuella tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt