Annons:

Huvudpersonen om känsliga övergången:

Nu kommenterar huvudpersonen själv övergången till Vimmerby IF, som nu är helt klar. Foto: Simon Henriksson

Huvudpersonen om känsliga övergången: "Fått höra många åsikter"

Nu är vinterns transferföljetong i lokalfotbollen över. Gullringens GoIF släpper Albin Gustafsson till Vimmerby IF.
– Det är skönt att det äntligen har löst sig, säger huvudpersonen själv. 

Annons:

Det har självklart varit en mycket känslig historia. Albin Gustafsson, praktiskt taget uppvuxen på Gullemon och med båda föräldrarna engagerade i Gullringens GoIF, har velat gå till Vimmerby IF. 

Men hans kontraktssituation krävde en förhandling mellan de två ärkerivalerna och förhandlingarna har tagit tid. Under torsdagen kunde dock Dagens Vimmerby avslöja att Gullringen släpper mittfältaren till division 3-klubben. 

Gullringens sportchef Patrik Wärnehall bekräftade att övergången är klar och för personen allt kretsar kring, Albin Gustafsson själv, går det nu att släppa allt. 

– Det är skönt att det äntligen har löst sig. Det här är något som pågått en längre tid, så det är klart att det är skönt, säger han. 

Hur har det varit för dig under den här processen?

– Jag har mest bara försökt träna på som vanligt. Det har varit så oklart kring hur det ska bli att jag bara har försökt att släppa det. Det är klart att man fått höra många olika åsikter, men jag har bara försökt att tänka bort det. De flesta som har en åsikt ser det bara ur Gullringens eller Vimmerbys ögon, och inte ur mitt perspektiv. 

Har du trott att det ska lösa sig?

– Jag har ändå alltid känt att det funnits en vilja från alla att lösa det, så det har varit skönt. 

Du är ändå fostrad i Gullringen, det är din moderklubb och du har starka kopplingar till föreningen. Hur har allt som hänt varit för dig?

– Jag har försökt att tänka bort den biten och bara känt vad som känts mest roligt för mig.

Har du kunnat göra det?

– Nej, det har inte varit så lätt. Men man har fått väga för- och nackdelar och till slut känner man att det vore bra för mig att testa en ny miljö. Jag har gjort ett antal år i fyran och känner att jag vill testa på att spela högre upp nästa år. Jag känner att gruppen och så i Vimmerby består av bra personer. 

Skiljs som vänner

Albin Gustafsson, som inte minst de senaste åren varit en nyckelspelare för Gullringen, har endast tränat med gulsvart den senaste tiden och inte med Vimmerby IF.

– Jag var bara med och tränade där i Vimmerby tidigt, men det är klart att det här är ett steg upp och allting. Nu ser jag fram emot att lära känna alla i laget, försöka komma in i det och göra det man blir tillsagd. 

Vissa kanske tycker det är konstigt i och med att Gullringen ser ännu starkare ut än förra året och lär ha god chans att slåss om seriesegern?

– Det är klart att truppen ser väldigt bra ut och att man förmodligen kommer vara med i toppen. Men jag känner mest att jag vill göra något för mig själv och testa en division högre upp. 

Så sent om under onsdagskvällen gjorde Albin Gustafsson sitt sista framträdande för Gullringen i en futsalträningsmatch mot Djursdala SK. 

– Jag sprang mest runt och tänkte på att det var sista gången. 

Hur tror du att reaktionerna blir i Gullringen?

– Det kan nog vara delat. Vissa tycker nog det är fel läge och vissa förstår att man vill lämna. Så är det nog oavsett vilken säsong det är. 

Hur skiljs du från Gullringen?

– Som vänner. Det är inga hard feelings över huvud taget. 

Skrivit hej då

Hans förhoppning nu är att kunna spela kommunmästerskapet i futsal med VIF och där ställas mot sina tidigare lagkamrater. 

– Det finns ju några som inte hatar att smälla på, som "Ralle" (Rasmus Bexell) och de där, så man får väl se hur det går.

Fick du chansen att säga hej då i går?

– Nej, det är mer att jag skrivit nu i lite grupper under dagen och sagt att jag ska lämna. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt