Annons:

Lindgren efter övergången:

David Lindgren säger att Vimmerby IF och Gullringens GoIF har väldigt olika föreningsperspektiv. Foto: Simon Henriksson

Lindgren efter övergången: "Väldigt olika föreningsperspektiv"

Vimmerby IF och Gullringens GoIF blev överens under torsdagen. Albin Gustafsson spelar i VIF 2024.
"Vi har väldigt olika föreningsperspektiv och utgångspunkter när det handlar om unga spelare och avtal", säger David Lindgren, verksamhetsansvarig i VIF, i ett pressmeddelande. 

Annons:

Under torsdagen kunde Dagens Vimmerby avslöja att Gullringens GoIF och Vimmerby IF till slut kommit fram till en överenskommelse som gör att Gullringen släpper Albin Gustafsson till division 3-laget. 

Både Gullringen och huvudpersonen har kommenterat, men David Lindgren har inte velat göra det tidigare.

Nu släpper han och föreningen ett pressmeddelande om sin syn på Albin Gustafsson och processen. 

"En ung spelare med stor potential som växt fram under flera säsonger. Vi tror att han kommer utvecklas ännu mer i vår miljö och kunna ta ytterligare steg. Dessutom är det en härlig person som tillför positiv energi i ett lag", säger David Lindgren. 

Själva förhandlingen kommentarer han så här:

"Vi har under samtalen insett att vi har väldigt olika föreningsperspektiv och utgångspunkter när det handlar om unga spelare och avtal. Vi har dock från båda håll visat respekt för varandra trots våra olikheter. Vi är glada att vi löste en överenskommelse, framför allt för Albins egen skull". 

Får sväva i ovisshet

Helt spikad verkar inte VIF:s trupp vara ännu.

"Båda våra seniortrupper har nu vässats till och det i kombination med spelarna som trycker på underifrån gör att det ser väldigt spännande ut inför 2024. Rekryteringen av Fredrik Falkevall gör att vi dessutom ökar kunskapen i hela vår A/U-verksamhet vilket är nyckeln för fortsatt spelarutveckling. Det kan vara lite finsnickeri kvar runt trupper och ledarstaber, men nu har vi byggt upp en grundstruktur som är starkare än på mycket länge", säger Lindgren. 

I övrigt tänker han inte lämna fler kommentarer kring förhandlingarna med Gullringen. Det gör att avtalets innehåll förblir okänt för den stora massan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt