Annons:

Albin ställs mot Gullringen direkt: ”Blir speciellt”

Albin Gustafsson, här i Gullringens tröja, debuterar för Vimmerby i KM.

Albin ställs mot Gullringen direkt: ”Blir speciellt”

Nyligen gjorde Albin Gustafsson den ”förbjudna” övergången från Gullringens GoIF till Vimmerby IF. På lördag ställs han mot sin gamla klubb i KM i futsal.
– Det är klart att det blir speciellt, men jag tycker mest att det ska bli kul att spela mot dem, säger Albin Gustafsson.

Annons:

För 10-15 år sedan hade en övergång från Gullringens GoIF till Vimmerby IF varit extremt känslig. I många fall knappt genomförbar. Nu är läget ett annat, men Gullringen kämpade stenhårt för att inte tappa kontrakterade Albin Gustafsson till VIF. Till slut gav man ändå med sig och släppte honom.

"Inte omöjligt"

På lördag gör han debut för sin nya klubb och för motståndet står bland annat moderklubben Gullringen.

– Det är alltid roligt att spela KM och något man ser fram emot varje år. Det brukar vara bra stämning och man får spela mot många som man känner i de olika lagen, säger Albin Gustafsson.

Hur blir det att möta Gullringen?

– Det är klart att det blir speciellt, men jag tycker mest att det ska bli kul att spela mot dem.

Räknar du med extra bevakning i den matchen?

– Det är nog inte omöjligt att det blir det, skrattar Gustafsson. 

"Går alltid för att vinna"

Som så många gånger förr har Vimmerby inte haft något större fokus på att förbereda sig inför KM, men division tre-laget är förstås ändå en av de stora favoriterna.

– Det har väl mer varit så att de som vill spela KM har fått träna på det så någon satsning kanske det inte är. Men man går alltid in för att vinna. Vi kommer säkert ha ett starkt lag. Jag tycker att vi har en bra blandning mellan rutinerade spelare och spelare som kanske inte har varit med så mycket. Många känns pigga och fräscha. Målet är att vinna, det är den enda målsättningen vi kan ha, säger Albin Gustafsson.

Nämner Gullringen och DSK

Gustafsson har faktiskt inte varit med och vunnit något KM än.

– Senast Gullringen vann var jag skadad och sen var det ju uppehåll några år, säger han.

Vilka lag ser du som era tuffaste utmanare på lördag?

– Gullringen ser ut att ha ett ganska starkt lag. Sen tycker jag att Djursdala har imponerat. Jag var med och mötte dem med Gullringen inomhus i slutet av året, då tyckte jag att de var bra så de kan nog bli farliga. Sen vet jag inte riktigt med Tuna, jag har dålig koll på deras lag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt