Annons:

Norbro tvåmålsskytt och utvisad efter firandet: ”Osportsligt”

Axel Norbro hamnade i händelsernas centrum när FBSK besegrade SVIF. Foto: Linus Johansson

Norbro tvåmålsskytt och utvisad efter firandet: ”Osportsligt”

Snacka om att Frödinge/Brantestads Axel Norbro stod i centrum i KM-matchen mot Södra Vi. Han blev tvåmålsskytt - och drog på sig ett rött kort under firandet av sitt andra mål.

– Rött tycker jag inte att det skulle varit, gult hade jag köpt. Det var osportsligt av mig, men jag rörde honom inte, säger Axel Norbro.

Annons:

Frödinge/Brantestad hade inte gjort ett enda mål under sina två första matcher. Laget imponerade ändå i sin första match, där det blev 0-0 mot Vimmerby.

Mot Södra Vi IF släppte målskyttet. Axel Norbro gjorde både 1-0 och 2-0.

– Första målet kom efter en liten miss från Södra Vi. Där var det bara att tacka och bocka. Vid det andra målet stod mina lagkamrater för ett riktigt fint förarbete och jag fick helt öppet mål. Det var inte så krångligt, men det gäller att stå i rätt position också, säger Axel Norbro.

"Drog handen över huvudet"

Den stora snackisen blev dock inte målen utan det röda kort Norbro drog på sig strax efter att han gjort 2-0. Detta efter ett firande som inte alls uppskattades av Södra Vi IF och domarna.

– Jag drog handen över huvudet på deras spelare och var noga med att jag inte skulle nudda honom. Rött tycker jag inte att det skulle varit, gult hade jag köpt. Det var osportsligt av mig, men jag rörde honom inte. Men absolut, det var jättedumt av mig. Det hade varit kul att vara kvar på planen och ha chansen att göra ett tredje mål.

Hyllar laget

FBSK står på fyra poäng efter sina tre inledande matcher mot Vimmerby, Djursdala och Södra Vi.

– Vi har ett lag och spelsystem som funkar riktigt bra. Det fina är att vi spelar efter våra resurser. Jag är väldigt nöjd med lagets prestation så här långt.

Vad tror du om fortsättningen?

– Kan vi ta oss till semifinal är jag väldigt nöjd. Skulle vi ta oss till final och vinna vore det en stor bonus.

När vi pratade med Axel Norbro efter matchen mot SVIF var det oklart vad som händer för hans del framöver.

– Jag hoppas att jag inte får mer än en match utan att jag snart får vara med och spela igen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt