Annons:

DSK missade avancemang:

James Mattsson fick hoppa in som målvakt i Djursdalas avgörande kvalmatch. Foto: Linus Johansson

DSK missade avancemang: "Inte speciellt bitter"

Djursdala SK var egentligen aldrig särskilt nära att hota SK Lojal i den avgörande kvalmatchen till division fem.
– Jag är inte speciellt bitter, men det är aldrig kul att förlora, säger DSK-tränaren James Mattsson, som agerade målvakt i 3-1-förlusten.

Annons:

Djursdala och Lojal gjorde upp om segern i kvalgruppen och avancemang till division fem. Lojal satt i förarsätet inför matchen och drog också det längsta strået. Redan när Flamur Mullali gjorde 1-0 för Venalaget efter en kvart såg det jobbigt ut för DSK.

– Målet är inte mycket att säga om. Han kom i ett friläge och jag nådde inte riktigt bollen, säger James Mattsson, som gjorde sin första match som målvakt för säsongen.

– Jag har haft problem med nacken så egentligen ska jag inte stå. Men nu var båda våra målvakter borta så det var bara att hoppa in.

Fick inget tryck

Djursdala försökte i den andra halvleken, men via två sena mål gick Lojal fram till 3-0 och säkrade avancemanget.

– I den andra halvleken kom vi ut som ett bättre lag. Vi fick lite tryck, men var inte riktigt där sista tredjedelen. Sen gick vi ned på en trebackslinje och då blev vi sårbara hemåt och de kunde göra två mål till.

Tycker du att Lojal vann rättvist?

– Ja... Vi fick ju inte tryck framåt. Det var inte forwards eller mittfältets fel utan det berodde på hela laget. Det kändes inte riktigt som att vi trodde på det, säger James Mattsson.

Inget svar om framtiden

Mattsson tyckte inte att Djursdala hade något att förlora i matchen mot Lojal och var inte särskilt nedstämd efter förlusten.

– Inför matchen hade vi allt att vinna, tycker jag. Vi visste att Lojal har ett väldigt tekniskt lag och de fick väldigt bra tryck på oss i början. Vi skapade ändå några chanser i första, men de hade många chanser och jag fick göra några svettiga räddningar.

Är det bittert att inte gå upp?

– Jag är inte speciellt bitter, men det är aldrig kul att förlora. Vi har gjort det jävligt bra som lag under säsongen med de förutsättningar som vi har haft.

Blir du kvar som tränare nästa säsong?

– Det vet jag inte än, vi får ta det lite senare, säger James Mattsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt