Annons:

EXTRA: Tränarklart i IFK Tuna - de här fyra tar över

IFK Tunas nya tränarstab är klar. Foto: Linus Johansson

EXTRA: Tränarklart i IFK Tuna - de här fyra tar över

IFK Tuna har gjort klart med en ny tränarstab till kommande säsong. Den sista pusselbiten föll på plats i kväll.
– Det här kommer att bli bra. Nu får de prata ihop sig om vilka roller de ska ha, säger Tobias Ekström.

Annons:

Efter många om och men har division fyra-laget IFK Tuna en tränarstab på plats. Det handlar inte om en eller två tränare utan fyra stycken: Peter Hellenstierna, Michael Milton, Gustavo Borges och Oskar Eriksson. De två sistnämnda värvades nyligen som spelare från Vimmerby IF, men kommer nu också att ingå i ledarstaben.

Den sista pusselbiten föll på plats i kväll när IFK Tuna kom överens med Peter ”Spätta” Hellenstierna, som tränade Gullringens GoIF under 2017.

– Det känns skönt att vi äntligen har lyckats komma fram till en lösning. ”Spätta” blir en del i ledarteamet, men just nu kan jag inte säga mycket mer än så. Vi kommer sätta oss ned och diskutera allas roller inom kort, säger Tobias Ekström.

Ny röst

Michael Milton har tidigare varit i IFK Tuna och gör nu comeback i klubben.

Blir det Peter Hellenstierna som får rollen som huvudtränare?

– Jag vågar inte riktigt säga det i det här läget. Det får de prata ihop sig om och så faller det sig säkert naturligt. Det här är ju relativt nytt, men jag är övertygad om att det kommer bli bra. Det känns också bra att vi får in en helt ny röst i ”Spätta”, det är många i vårt lag som inte har någon koppling till honom, säger Tobias Ekström.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt