Annons:

Talanger saknas i VIF:s premiär – möter nygammal bekantskap

David Lindgren ser fram emot Vimmerby IF:s premiär. Foto: Ossian Mathiasson

Talanger saknas i VIF:s premiär – möter nygammal bekantskap

Efter åtta säsonger i division två är Vimmerby IF tillbaka ett pinnhål längre ned i seriesystemet. Under lördagen väntar seriepremiär hemma mot IK Tord.
– Jag måste säga att det känns som att vi är 100 procent redo, även om det finns saker som vi vill och kan utveckla, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Annons:

Vimmerby har haft en lyckad försäsong. Laget har satt ett nytt spelsystem och har också fått resultaten med sig den senaste tiden. Nu är seriepremiären här.

– Egentligen kan man säga att så fort jag tackade ja till att fortsätta var siktet inställt på den här dagen. Vi la en bra grund fysiskt redan i november och december och det tycker jag syns på planen. Sen har vi kunnat satsa på att bygga vår spelidé under en längre tid, säger David Lindgren.

”Ingen koll alls”

VIF:s nya spelidé ser till stora delar redan ut att ha satt sig. Det överraskar inte David Lindgren.

– Det var ju inte så att vi odlade fram en spelidé utan den är byggd på den spelartrupp vi har och där tanken är att få ut så mycket som möjligt av varje spelare. Då går det också snabbare att anpassa sig.

Vimmerby och Tord hade många fajter senast VIF var i division tre, men det är ju ett bra tag sedan nu.

– Egentligen har jag ingen koll alls på Tord, mer än att det är en nygammal bekantskap. Om vi spelar på det sättet som vi kan så tror jag att vi kommer att vinna. Då får vilket lag som helst det svårt mot oss. Det blir fullt fokus på vår egen prestation och jag har stort förtroende för de killar som ska spela i premiären, säger David Lindgren.

Åström Åberg som mittback

Vimmerby får klara sig utan den talangfulla duon Oskar Bergman och Joakim Storm. Försvarsspelaren Bergman ska skriva högskoleprovet medan anfallaren Storm är fotskadad. Jonathan Fält-Öhr och André Nunes saknas sedan tidigare på grund av skador.

Värt att notera är att det blir den rutinerade duon Rickard Thuresson och Ted Åström Åberg som kommer att bilda mittbackspar.

Fakta

VIF:s premiärtrupp:

Nic Rydholm, Gustaf Johansson, Mojeb Abdul Majed, Markus Ahl, Rickard Thuresson, Ted Åström Åberg, Simon Larsson, Abdulrhman Kharma, Niklas Gunnarsson, Karl-Viktor Söderquist, Ludvig Lundqvist, Adam Kisitu, Victor Gustavsson, Mohammed Ibrahim och Mohammad Jafr.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt