Annons:

Torstorp orkade inte stå emot VIF – flera spelare klev fram

Vimmerby fick jubla många gånger om mot Torstorp. Foto: Ossian Mathiasson

Torstorp orkade inte stå emot VIF – flera spelare klev fram

VIF-tränaren David Lindgren var belåten efter att Vimmerby IF besegrat Torstorp med 6-1 i dagens bortamatch i division tre.
– En laginsats. Och det var kul att se att de förändringar vi gjorde gav effekt, säger Lindgren.

Annons:

Premiären mot Tord förra helgen slutade 1-1 efter att Mohammed Ibrahim kvitterat i slutet. Även i dagens bortamatch mot Torstorp fick nyförvärvet från Gullringen en framträdande roll. Efter att Vimmerby hamnat i underläge med 0-1 satte Ibrahim både 1-1, 2-1 och 3-1.

– Han har visat att han var värd chansen från start och i dag tog han den verkligen. Det var lite de saker han gjorde i dag som gjorde att han var intressant när vi värvade honom, säger David Lindgren.

Vände på underläget

Trots att VIF hamnade i underläge med 1-0 kände David Lindgren ingen större oro.

– Jag kände från början att vi var bättre med från start än vad vi var mot Tord, killarna var närvarande. Det kändes tryggt. Sen släppte vi ändå till ett billigt mål och det var lite onödigt.

Innan den första halvleken var över hade Vimmerby vänt till en 2-1-ledning.

– Det var absolut en helt okej första halvlek där vi gjorde de saker vi pratat om. Sen kunde vi ha varit lite resolutare vid deras mål, säger David Lindgren.

Trio fick beröm

I den andra halvleken visade Vimmerby att man är ett betydligt bättre lag än vad Torstorp är.

– Vi fortsatte att mala på och gjorde mycket bra saker på planen. Vi vet att vi är starka och att vi skulle orka köra på hela vägen. Det var lite spel mot ett mål och vi kunde faktiskt ha satt några mål till.

Rickard Thuresson, som mest har spelat mittback den här säsongen, var tillbaka som anfallare och gjorde två mål. Även Ludvig Lundqvist blev målskytt.

– Hela laget gjorde en jättebra insats. Men det var kul att se ”Macke” (Markus Ahl) som startade som mittback, ”Abbe” (Abdulrhman Kharma) som startade på mittfältet och ”Thure” (Rickard Thuresson) i sin gamla roll som forward, säger David Lindgren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt