Annons:

Avbräck för VIF i nytt derby: ”Har problem med en baksida”

Vimmerby får troligen klara sig utan Ted Åström Åberg i fredagens bortamatch mot Högsby. Foto: Ossian Mathiasson

Avbräck för VIF i nytt derby: ”Har problem med en baksida”

Ytterligare en match med derbykaraktär står på schemat för Vimmerby IF under fredagskvällen. Då väntar Högsby IK på bortaplan.
– Vi förväntar oss inget annat än att det kommer krävas en toppinsats för att få med oss det resultatet vi vill, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Annons:

Efter en tung fjolårssäsong har Vimmerby IF fått med sig resultaten från start i år. De tre första matcherna har resulterat i sju poäng och VIF är i skrivande stund tvåa i division tre-tabellen.

– Det känns skönt att vi är inne i det, tycker David Lindgren.

Möttes på försäsongen

Vimmerby kommer närmast från en 2-0-seger hemma mot Myresjö/Vetlanda. På fredagskvällen väntar ytterligare en match med derbykaraktär när VIF möter Högsby borta. Ett Högsby som startat säsongen med fyra poäng på tre matcher. I laget finns bland annat skickliga spelare som Emmanuel Dogbe och Ibrahim Fofanah.

– Jag vet inte så jättemycket om Högsby. Vi mötte dem på försäsongen, men jag tror väl att det har hänt saker hos både dem och oss sedan dess. Vi förväntar oss inget annat än en tuff match med derbykaraktär där det kommer krävas en toppinsats för att få med oss det resultat vi vill, säger David Lindgren.

– Vi vet vad som krävs och känner en trygghet i att vi vet att om vi gör det vi ska så är vi bra. Då ska det mycket till för att vinna mot oss, fortsätter VIF-tränaren.

Förändrar i backlinjen

VIF får troligen klara sig utan Ted Åström Åberg mot Högsby.

– Han har haft lite problem med en baksida. Jag är ganska säker på att vi inte kommer att chansa med honom.

Vem som i sådana fall ersätter Åström Åberg som mittback var inte klart på torsdagseftermiddagen.

– Vi har lite olika alternativ där. Både Oskar (Bergman) och ”Thure” (Rickard Thuresson) har spelat i positionen tidigare. Vilket val vi gör beror lite på hur vi vill disponera laget.

På pluskontot finns Simon Larsson, som återkommer i truppen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt