Annons:

Nu är Nathalie redo att starta:

Nu är Nathalie Johansson redo för att starta en match i division ett.

Nu är Nathalie redo att starta: "Varit arg och besviken"

Inbytt efter 45 senast – och tremålsskytt. Nu gör VIF:s troligen viktigaste spelare debut från start för den här säsongen.
– Jag känner mig absolut redo, säger Nathalie Johansson inför matchen mot Nittorp.

Annons:

Nathalie Johansson är Vimmerby IF:s klarast lysande stjärna. Men i säsongsinledningen har anfallsesset ställts över på grund av skada. Även om hon själv velat spela. 

– Så här i efterhand är jag mest glad över att jag kan spela så pass tidigt efter skadan. Det kunde ju ha varit så att jag varit tvungen att göra rehab i två, tre veckor till. Jag är också glad över att jag inte har tappat allt för mycket, säger hon.

Så det har nog varit klokt att vila dig?

– Ja, det tror jag absolut. Även om jag var arg och besviken, så var det nog det bästa för att jag ska kunna göra mig själv rättvis. 

"Känner mig redo"

Senast mot Onsala var Nathalie Johansson med på bänken. Men där fick hon bara stanna i 45 minuter – innan hon kom in och gjorde tre mål i andra halvlek. Nu känner hon sig beredd för att inleda matchen på planen.

– Jag känner mig absolut redo. Man satsar alltid på att få starta varje match, men nu känner jag mig helt redo.

Hur mycket kommer du betyda?

– Det är en lagsport så jag är lika viktig som alla andra spelare. Vi möter ju mycket bättre spelare och lag i år, men sedan kan jag tänka mig att skillnaden är betydligt större mot topplagen, som Jitex exempelvis. 

"Goda chanser"

Bortamatchen mot Nittorp ser på förhand ut som en överkomlig uppgift för VIF. Motståndarna är sist i tabellen med tre poäng på fyra matcher. Men det är också en ytterst jämn tabell. 

– Jag tror att vi har goda chanser om vi jobbar som vi gjort de senaste matcherna. Sedan är nog Nittorp sugna på en seger då de inte tagit så många poäng som väntat. Har vi skärpa i avsluten tror jag att det kan gå vägen. 

Är du förvånad över hur bra ni inlett serien?

– Jag är väl egentligen inte förvånad. När vi är bra så är vi bra. Dock tycker jag att vi skulle ha vunnit mot Mariestad hemma. Det känns verkligen som att alla lag kan slå alla i den här serien. 

Hur många mål gör du i den här matchen?

– En vinst så är jag nöjd.

VIF mönstrar i stort sett samma lag som senast.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt