Annons:

Sjätte segern för Gullringen – Albin blev hjälte på Gullemon

Gullringen tog tre nya poäng i kväll och Albin Gustafsson, längst till höger, gjorde det så viktiga 1-0-målet. Foto: Ossian Mathiasson

Sjätte segern för Gullringen – Albin blev hjälte på Gullemon

Gullringens GoIF fortsätter att vinna i division fyra. I kväll kom lagets sjätte seger på sju försök. Detta efter två sena mål i hemmamatchen mot Ölmstad.
– Vi visade bra moral och trodde på det hela vägen, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Det dröjde länge innan Gullringen fick hål på Ölmstad i kvällens match på Gullemon. Först i den 80:e minuten kunde Albin Gustafsson bredsida in 1-0 efter ett inlägg från Joakim Bronow.

– Ett klassavslut. ”Jocke” slog ett inlägg mot bortre som Albin bredsidade in stenhårt, säger Daniel Ohlsson.

Förvaltade inte chanserna

Fem minuter senare utökade Rasmus Bexell till slutresultatet 2-0, framspelad av Anton Palmér.

– Vi gjorde det vi skulle och tog tre poäng. Vi höll dessutom nollan för femte gången i serien och det är ju jäkligt stabilt.

Precis som flera gånger tidigare avgjorde Gullringen alltså matchen sent.

– Som vanligt förvaltade vi inte våra chanser. Men det är ändå en styrka att vi tror på vårt spel hela vägen. Ser jag till chanser tycker jag att vi borde ha fått utdelning redan i den första halvleken, säger Daniel Ohlsson.

Lyfte fram moralen

I den andra halvleken fick Ölmstad mer eller mindre ett friläge, men Marcin Muszka i Gullringens mål kom ut bra och avstyrde den situationen.

När bortalaget sedan drog på sig ett rött kort med 25 minuter kvar att spela tog Gullringen över allt mer.

– Det var ju rätt gott om tid kvar och de föll ner mer och mer. Vi fortsatte att mala på och till slut fick vi ju utdelning.

Var du orolig någon gång?

– Det blir man ju alltid litegrann när klockan tickar i väg och det var lite stressigt och nervöst på planen. Det blir gärna att man går på för hårt framåt istället för att vårda bollen.

Daniel Ohlsson berömde lagets moral samt Albin Gustafssons pigga inhopp.

I och med segern klev Gullringen upp i serieledning. Tranås kan dock ta tillbaka förstaplatsen redan i morgon då man möter Ekhagen på hemmaplan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt