Annons:

Kharma aktuell för spel – gör sent test:

Abdulrhman Kharma klev ut skadad mot Assyriska och missade matchen mot Smedby. I kväll kan han vara tillbaka mot Tenhult. Foto: Linus Johansson

Kharma aktuell för spel – gör sent test: "Tar inga risker"

Vimmerby IF har fått en strålande inledning på årets säsong och toppar division 3 för stunden.
På onsdagskvällen väntar Tenhults IF på bortagräs.
– Det verkar som att Tenhult har börjat få ordning på sitt lag, säger tränaren David Lindgren.

Annons:

I de två senaste matcherna har Vimmerby IF verkligen visat att de hör hemma i division 3-toppen. 

1–0 borta mot topplaget Assyriska följdes upp med 3–2 hemma mot Smedby AIS på söndagseftermiddagen – och just nu är det Vimmerby som ligger i pole position. De ligger en poäng före Assyriska och två poäng före Smedby. 

– Vi ser inte längre fram än till nästa match. Det är självklart roligt när man tittar hur det ser ut i tabellen men det är dock oväsentligt eftersom det är mer än halva säsongen kvar, säger David Lindgren. 

Vad är du mest nöjd med i förra matchen mot Smedby?

– Framför allt de tre poängen och att vi har så bra inställning. Det känns som att Smedby är ett lag som vi ska slå. Vi har många studenter i truppen och då är det extra starkt av oss att få ihop allt och komma väl förberedda till en sådan match, säger Lindgren.

"Mer trygga i de individuella rollerna"

Han har inte ändrat sitt lags sätt att spela efter motstånd någon gång under säsongen och det har gett resultat i form av ett publikfriande spel och många poäng i kolumnen.

– Vi känner att vi satte grunderna under försäsongen och vi vill utveckla spelet successivt. Vi tar små steg hela tiden och det syns att spelarna blir mer trygga i de individuella rollerna och att vi har fler kollektiva anfallsmetoder. Vi kan anfalla på flera olika sätt, säger han. 

I kväll väntar bortaplan mot Tenhult, som har skrapat ihop elva poäng och ligger precis över den negativa kvalplatsen. 

– Det verkar som att Tenhult har börjat få ordning på sitt lag. Vad vi vet så är det ett ungt och tekniskt lag och de är säkert inspirerade av att ge oss en match. 

VIF tvingas klara sig utan rivige Ted Åström Åberg och talangen Mojed Abdul Majed, som är avstängda efter att ha dragit på sig tre gula kort. Sedan tidigare saknas även André Nunes och Victor Gustavsson.

Kharma testar sent

Abdulrhman Kharma, som drog på sig en sträckning i början av matchen mot Assyriska, kan vara aktuell för spel. 

– Vi kommer göra ett sent test med ”Abbe” (Abdulrhman Kharma) under morgondagen. Han säger att det känns betydligt bättre men vi tar inga risker, säger han. 

På plussidan får VIF tillbaka Karl-Viktor Söderquist, som var avstängd senast. 

– Vi har inte spikat hur startelvan ska se ut men jag vill göra så lite förändringar som möjligt. Tanken är att ”KV” och ”Abbe”, om han håller, ersätter ”MOJ” och Ted. Då kan det bli att Simon (Larsson) går ner i backlinjen, säger Lindgren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt