Annons:

Flera spelare tillbaka i VIF i toppmatchen – mittfältsmotorn saknas

Mohammad Jafar är en av spelarna som åter är tillgänglig för spel när Vimmerby tar emot Eneby. Foto: Linus Johansson

Flera spelare tillbaka i VIF i toppmatchen – mittfältsmotorn saknas

Tvåan Vimmerby mot trean Eneby. Det är vad som väntar på Skobes Arena på lördagen. I Vimmerby är flera spelare tillbaka, samtidigt som bland annat mittfältsmotorn Karl-Viktor Söderquist saknas.
– Vi känner att vi är bättre förberedda och känner till Eneby lite bättre nu än förra gången vi mötte dem, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Annons:

Assyriska och Vimmerby har gjort ett miniryck i division tre-tabellen. Båda lagen står på 35 poäng och är fyra poäng före Eneby och Smedby.

– Klart att det är ett bra kvitto att vi är i delad serieledning. Det är roligt, men samtidigt gäller det att ha fokus på nästa match hela tiden, säger David Lindgren.

Föll på bortaplan

När lagen möttes i våras förlorade Vimmerby med 3-1.

– Eneby var det enda laget vi torskade mot i våras. Det är ett ganska fysiskt lag som är starkt i boxen. De har ganska mycket rutinerade spelare som har spelat högre upp så jag antar att de gjort en satsning för att vara ett topplag.

Hur går tankarna inför matchen?

– Vi känner att vi är bättre förberedda och känner till Eneby lite bättre nu än förra gången vi mötte dem. Samtidigt måste vi lägga fullt fokus på det vi är bra på. Jag tycker att det ser bra ut, vi har en riktigt bra träningsvecka bakom oss, säger David Lindgren.

Tre matchers avstängning

I VIF-laget återkommer Abdulrhman Kharma, Mohammad Jafar och Ted Åström Åberg. Däremot får Vimmerby klara sig utan avstängda duon Jonathan Fält-Öhr och Karl-Viktor Söderquist. Fält-Öhr har nyligen fått sin dom efter utvisningen mot Högsby och det blev tre matchers avstängning.

Hur Karl-Viktor Söderquist kommer att ersättas på mittfältet var inte klart när vi pratade med David Lindgren.

– Han är en spelartyp som vi inte kan ersätta rakt av. Men när han har saknats tidigare under säsongen är det spelare som har gått in och ersatt honom på ett bra sätt.

Victor Gustavsson, som har problem med en ljumske, finns inte heller med i truppen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt