Annons:

Rickard Thuresson förblev mållös i matchen mot Nybro IF, som slutade 2-2. Foto: Linus Johansson

"JC" efter 2-2 mot Nybro: "Dagisnivå i den här matchen"

Vimmerby IF kunde inte följa upp den finfina insatsen mot Oskarshamns AIK förra helgen. På Arena Skobes blev det 2-2 (1-2) mot Nybro IF. – Vi måste verkligen jobba med inställningen och jämnheten, säger VIF:s tränare Johan "JC" Carlsson.

Annons:

Ett mycket starkt Vimmerby IF bortabesegrade division ett-laget Oskarshamns AIK (1-0) förra helgen. Då fick Johan "JC" Carlsson precis de svar han ville på sina frågor. 

Helt annorlunda blev det på årets längsta fredag. Mot Nybro stod VIF för en blek insats och tog flera kliv bakåt i utvecklingen. Det tidigare genomstarka försvarsspelet lät två bollar passera Nic Rydholm i 2-2-matchen. 

– Vi slarvar något otroligt med passningarna och det gör Nybro också. Första halvlek är bedrövlig inställningsmässigt. Vi har ingen kroppshållning, vi bara går runt och tycker vi är bra sedan förra matchen och ska vi bli ett jämnt lag måste vi bli bättre på att ha rätt inställning. Det är faktiskt dagisnivå stundtals i den här matchen, säger VIF-tränaren Johan "JC" Carlsson. 

Ingen reaktion

Nybro tog ledningen omgående och Magnus Eriksson kvitterade drygt halvvägs in i den första halvleken efter en fin aktion och den suveräna passningen stod Allan Zizinga för. Direkt efteråt tog Nybro återigen ledningen, den här gången på straff. 

I den andra halvleken – som var klart bättre från VIF:s sida – kvitterade inbytte Oskar Eriksson efter en dundergroda av gästernas keeper. Erikssons frispark letade sig in från 40 meters håll. 

– I första halvlek gick vi in i en närkamp, i den andra halvleken blev det bättre, men vi ligger lite fel i positionerna matchen igenom. 

Är det en försäsongsreaktion på den fina insatsen mot OAIK?

– Nej, vi hade problem med det här förra året. Ska säsongen bli något och ska man komma någonvart måste vi ha en annan inställning vecka efter vecka. Ena stunden kan vi göra något väldigt bra för att i nästa göra ett felbeslut.

Samma inställning mot AIK

"JC" var väldigt nöjd med insatsen mot division ett-laget, men kraftigt besviken efter långfredagens insats. 

– Det är tråkigt att det tar en vecka och så är det precis tvärtom. Det här är ett bevis på att vi måste jobba med inställningen, oavsett om vi möter AIK eller Storebro. Det måste vara samma tävling. 

Är det inställningen du är allra mest missnöjd med?

– Spelmässigt får det se galet ut, men inte attityd- och inställningsmässigt. Jag ska inte behöva tjata om det. Sedan är det klart att det är en process, det kommer inte ta en eftermiddag. 

"JC" ville endast framhäva Markus Ahl och framför allt för mittfältarens andra halvlek. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt