Annons:

Lättnad och glädje i VIF: ”Det är en otrolig känsla”

Markus Ahl avlossar skottet som betydde 1-1. Till slut vann Vimmerby med 2-1 mot Södertälje. Foto: Linus Johansson

Lättnad och glädje i VIF: ”Det är en otrolig känsla”

I 60 minuter var Vimmerby i underläge i hemmamatchen mot Södertälje. Men till slut blev det tre mycket rättvisa poäng. – Det är en otrolig känsla nu, säger VIF-tränaren Johan Carlsson efter 2-1-segern.

Annons:

Vimmerby har till stora delar haft en blytung säsong. Men 2-1 hemma mot Södertälje gjorde att laget kopplade ett ordentligt grepp om ett nytt division två--kontrakt. Segern innebär att VIF nu är fem poäng före just Södertälje, som ligger på den negativa kvalplatsen. Lättnaden, men framförallt glädjen, gick att ta på efter matchen.

Södertälje tröttnade

Det började dock inte bra för Vimmerby, som låg under med 1-0 i paus. Detta trots att laget var bättre än sina motståndare i den första halvleken.

– Jag tycker att vi var alerta och aggressiva. Dessutom slog Karlo (Goranci) flera fina hörnor, det borde ha blivit mål på någon av dem, tyckte Johan Carlsson.

Trots underläge var känslan god i VIF-lägret inför den andra halvleken.

– Vi märkte i slutet av första att vi tog över och att vi var starkare än dem. I paus pratade vi om att få till mer djupledslöpningar och vi hotade mer i andra. Det syntes att Södertälje inte skulle orka.

”Ville inte fega ur”

I den andra halvleken var känslan långa stunder att det bara var ett lag på planen. Vimmerby dominerade kraftigt - och till slut kom också utdelningen. Markus Ahl kvitterade efter en timmes spel och Oskar Stejdahl pangade dit 2-1 i den 77:e matchminuten.

En poäng hade gjort att Vimmerby behållit ett tvåpoängsförsprång till Södertälje.

Var det aktuellt att dra tillbaka laget vid ställningen 1-1?

– Nej, vi kände att vi inte ville fega ur. Vi var så pass mycket bättre än vad Södertälje var. Däremot var det svårt att få balans i laget efter 2-1-målet, där blev det lite oroligt ett tag, säger Johan Carlsson.

Svensson klev av

Södertäljes tränare, Eddie Demir, var förstås inte lika belåten.

– Vi gjorde en ganska bra första halvlek. I paus sa vi att få skulle gå in och försöka anfalla, men det blev inte så. Vi skulle rulla, men så fort Vimmerby slog en långboll svarade vi med två likadana. Tyvärr blev vi ängsliga, det smög sig in en rädsla i laget, säger Eddie Demir.

Lite smolk i VIF:s glädjebägare var att Jimmy Svensson tvingades utgå med en fotskada. Efter matchen var han svullen runt vristen.

– Det är lite svullet och ömt. Men jag tänker inte åka till sjukhuset och tror inte att det ska vara någon fara, säger Jimmy Svensson.

”Värd att få avgöra”

Johan Carlsson delade efter matchen ut beröm till Ricklard Thuresson, Alexander Jonsson, inhoppande Ola Lindblom - samt matchhjälten Oskar Stejdahl.

– Oskar var värd att få avgöra. Han har gått i bräschen den senaste tiden, säger Johan Carlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt