Annons:

”Poppe” är skrällen i succélaget Södra Vi: ”Det triggar mig”

Pontus Holm har klivit in och gjort det bra i Södra Vi-målet. Här står han bredvid lagkamraten Anton Brorsson.

”Poppe” är skrällen i succélaget Södra Vi: ”Det triggar mig”

Förra året gick Södra Vi IF igenom division sex utan att förlora en enda match. I inledningen av division fem har succénykomlingen förlängt sin förlustfria svit med ytterligare sex matcher.
– Det kunde man inte tro innan serien startade. Nu är det bara att tugga på och ta det match för match, säger målvakten Pontus Holm.

Annons:

Södra Vi IF har varit en maskin under en lång tid. Senast laget förlorade var den 8 september 2017, då Edsbruk blev för svårt. Sedan dess har SVIF radat upp 26 (!) raka matcher utan förlust. I 22 av dem har det blivit tre poäng.

– Det är riktigt bra gjort. Det har nog mycket att göra med att vi verkligen tar en match i taget och bara tuggar på. Vi har blivit ett riktigt sammansvetsat gäng och alla krigar för att ta en plats i laget, säger Pontus Holm.

Främst varit utespelare

Pontus Holm, som går under smeknamnet ”Poppe”, har själv fått en oväntad roll i division fem-laget den här säsongen. De senaste säsongerna har han varit utespelare i klubbens B-lag, men nu har han agerat målvakt i fyra av sex seriematcher i A-laget. Det har bland annat resulterat i två hållna nollor för 23-åringen.

– Jag har spelat fotboll i många år, men främst som utespelare och då i B-lag. Sen var jag målvakt för typ fem år sen, men efter det har jag inte stått något förutom enstaka B-lagsmatcher. Och när man väl har varit målvakt så kan man alltid hoppa in om det behövs och det är så det har blivit nu, skrattar Pontus Holm.

Tittar mot en topplacering

Tanken innan den här säsongen var inte att han skulle hoppa in i målet.

– Verkligen inte. Jag fick faktiskt en förfrågan från BK Boston om jag ville komma dit som målvakt, men det sa jag nej till. Nu blev det i Södra Vi istället och det känns kul att få vara med i A-laget, det triggar mig. Jag är inte tillräckligt bra för att ta en plats som utespelare där.

Värt att notera är att Södra Vi är tvåa i division fem-tabellen och bara har släppt in tre mål totalt i sina sex första matcher.

– Den starten hade man inte kunnat tänka sig innan serien startade. Nu är det bara att tugga på och ta det match för match och så får vi se var det slutar.

Har ni ett lag som kan vara med i toppen hela vägen?

– Det får man inte uttala sig för mycket om... Men vi har mött flera lag på den övre halvan och gjort det väldigt bra så visst satsar vi på en topplacering.

Teknik före snabbhet

Pontus Holm passar på att hylla lagets defensiv:

– För mig som målvakt är det en trygghet att ha de backarna framför mig. De gör det jäkligt bra och får mig att känna en trygghet också. Sen har jag fått göra några räddningar, men det har inte varit så många.

Vad gör dig till en bra målvakt?

– Jag har bra spelförståelse och är rätt teknisk med fötterna. Jag är ju lite större och har fått satsa mer på tekniken än snabbheten.

I kväll spelar Södra Vi bortamatch mot HM IS. Frågan är om den förlustfria sviten förlängs till 27 matcher då.

– Vi spelade lika mot dem i båda matcherna förra säsongen. Som jag har förstått det har de gjort bra matcher i år, men inte riktigt fått resultaten med sig. Vi är förberedda på att det blir en tuff match, säger Pontus Holm.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt