Annons:

FBSK slog Södra Vi i derbyt – hon gjorde comeback

Amanda Sundberg blev tvåmålsskytt i sin comeback. Foto: Ossian Mathiasson

FBSK slog Södra Vi i derbyt – hon gjorde comeback

Frödinge/Brantestad SK B vann kvällens division fyra-derby borta mot Södra Vi IF med 7-0. I FBSK gjorde Amanda Sundberg comeback och gjorde två av målen.

Annons:

7-0 talar förstås sitt tydliga språk och det var inget snack om vilket lag som skulle vinna matchen. Resultatet innebär också att Södra Vi fortfarande jagar sitt första mål efter sex inledande matcher utan mål.

SVIF-tränaren Albin Karlsson sa så här efter matchen:

– Jag har ingen aning om vad det blev, men ser jag till prestationen tycker jag att vi börjar få mer lugn med bollen. Jämfört med tidigare insatser så var det här en medelmatch, vi har gjort det både bättre och sämre tidigare. Det vi kan ta med oss är att man tydligt ser att det vi satt som tema under föregående veckor också praktiseras under match så det är ett steg på vägen.

Debutanter fick beröm

I FBSK gjorde Amanda Sundberg comeback efter graviditet och svarade för två mål direkt. Clara Sohlberg var tillbaka efter sin axelskada och nätade även hon dubbelt. Flest mål gjorde dock nyförvärvet från Vimmerby IF, Ellen Nyström, nämligen tre stycken.

I Frödinge/Brantestad fick samtliga spelare beröm för en bra kollektiv insats. Albin Karlsson lyfte fram debuterande Amanda Leander, Erica Jansson, Wilma Gustafsson och Panadda Svensson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt