Annons:

Säsongens höjdpunkt för Tunabacken: ”Lärde mig mycket där

Ted Åström Åberg är en nyckelspelare i Tuna som möter Gullringen hemma mot Tunhamra ikväll. Foto: Ossian Mathiasson

Säsongens höjdpunkt för Tunabacken: ”Lärde mig mycket där"

IFK Tuna har fått ett stärkt självförtroende efter derbytriumfen mot Hultsfreds FK. Nu vill laget fortsätta på den inslagna vägen i en ny derbyfight.
– Vi har tagit oss i kragen och ska vända trenden, säger Ted Åström Åberg inför derbyt mot sitt gamla lag Gullringens GoIF.

Annons:

Ted Åström Åberg är en av lokalfotbollens i särklass bästa spelare och har varit en nyckelspelare var han än har spelat. 

I kväll ska han försöka stoppa sitt gamla lag, Gullringen, med Tuna. 

– Det är säsongens roligaste match, helt klart. Den har jag sett fram emot under lång tid. Vi mötte dem i en träningsmatch på försäsongen men nu är det seriematch och då blir det ännu bättre, säger Ted Åström Åberg. 

Den duktige försvarsspelaren har nämligen fyra säsonger bakom sig i Gullringens färger innan han anslöt till Vimmerby IF säsongen 2013. Sedan dess har spelat i både VIF och hunnit med att representera Tuna under vårsäsongen 2016. 

Hoppas på mycket publik

Inför årets säsong återvände han till Tunhamra och har, precis som vanligt, varit en viktig bricka i Tunas spel med sin snabbhet, styrka i närkampsspelet och vinnarskalle. 

26-åringen är inställd på att det blir ett speciellt möte som innebär känslor, närkamper och förhoppningsvis en stor publikskara.   

– Det är klart att jag är lite smånervös på förhand, det är pirrigt. Jag spelade i Gullringen i fyra säsonger och lärde mig mycket där, säger Åström Åberg och fortsätter:

– Mot Hultsfred var det i ärlighetens namn dåligt med folk (233 åskådare). Men visst, det har gått dåligt för både Hultsfred och för oss samtidigt som Vimmerby hade match. Nu mot Gullringen bör det komma mer än 300 personer. 

Hyllar "VG"

I förra omgången gjorde Tuna en strålande insats när Hultsfreds FK besegrades med 3–0 efter nyförvärvet Victor Gustavssons uppvisning med ett mål och två framspelningar. 

– Jag tycker att vi spelade fruktansvärt bra då. Vi har inga avstängningar till kvällens match och gjort bra träningar i veckan så förutsättningarna kan inte vara bättre, säger Åström Åberg. 

Vilken betydelse har nyförvärvet Victor Gustavsson för laget?

– Han är en bra fotbollsspelare och det märks att han har haft en försäsong med Vimmerby IF som har inneburit ett högt tempo i passningsspelet. Han höjer standarden på vårt lag. 

"Gått sämre än vad det borde"

Tuna ligger just nu på negativ kvalplats med sju poäng och har spelat en match mindre än IFK Oskarshamn och Hvetlanda GIF, som båda står på nio poäng och jagas av Tuna.

Det är en säsongsstart som Åström Åberg inte är helt nöjd med. 

– Det har gått sämre än vad det borde ha gjort. Det finns fler matcher som vi kan döda i ett tidigare läge och ta poäng i. Vi har haft bra med lägen i många matcher men vi har missat en del klara lägen och tyvärr har vi släppt in några bollar och förlorat. Det är lite orättvist, vi borde ha vunnit åtminstone två matcher till.  

"Ska inte vara nere i botten"

Ted Åström Åberg tycker att topplaget Gullringen förfogar ett jämnt och bra lag som de måste se upp med. 

– Stundtals har de verkligen visat att de är bra och tagit många poäng. Jag vet att de är lika taggade som vi på att vinna denna match. 

Vad talar för Tunaseger, enligt dig?

– Att vi tog tre poäng i förra matchen mot Hultsfred och det är en seger som märks direkt i truppen. Det finns en helt annan vilja nu. Vi har tagit oss i kragen och ska vända trenden. Vi ska inte vara nere i botten, det ska vi hålla oss borta ifrån. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt