Annons:

Oskars kanon visade vägen för VIF - nyckelspelaren utgick skadad

Oskar Eriksson dunkade in det viktiga 2-1-målet för VIF. Foto: Linus Johansson

Oskars kanon visade vägen för VIF - nyckelspelaren utgick skadad

1-1 med halvtimmen kvar. Då klippte Oskar Eriksson till från långt håll och visade med sitt 2-1-mål vägen för Vimmerby i bortamatchen mot Karlslund. – Vi har fortfarande en bra bit att vandra. Men vi har tagit två stabila segrar och det måste jag vara nöjd med, säger VIF-tränaren Johan Carlsson efter 4-1-vinsten.

Annons:

Vimmerby IF startade matchen i Örebro bra och tog tidigt ledningen genom Allan Zizinga, som nickade in en hörna.

– Vi skapade fyra-fem hörnor första kvarten och den andra resulterade i mål. En skön start, konstaterade Johan Carlsson.

Märklig straff

1-0-ledningen stod sig till paus och var fullt rättvis.

– Visst tog vi lite konstiga beslut och var stundtals lite naiva. Men vi var bättre än vår motståndare så jag tycker att ledningen var rättvis.

I den andra halvleken fick VIF sedan ett tidigt baklängesmål emot sig. Redan efter fem minuter gjorde nämligen Karlslund 1-1 på en straff.

– Det är inte så många domare som hade blåst straff där. Förklaringen var att vår målvakt inte gav deras spelare någon chans. Men det är ju Nics (Rydholm) uppgift. Men i dag kan jag köpa den straffen, säger Johan Carlsson.

Utvisning öppnade för VIF

Strax efter hemmalagets kvittering åkte Karlslund på en utvisning.

– Deras spelare fick ett gult i första och sedan snackade han till sig ett gult. Jag tror att vi hade vunnit oavsett, men det är ju ganska enkelt att se hur matchavgörande det blev.

Nästan direkt efter utvisningen dunkade Oskar Eriksson in 2-1 i krysset med ett långskott. Sedan var det aldrig något snack. Rickard Thuresson utökade till 3-1 och Markus Ahl fastställde slutresultatet till 4-1. VIF-segern var odiskutabel.

– Ska jag jämföra med premiären mot Eskilstuna så tycker jag att vi var något sämre med boll i dag. Däremot var vi mer kompakta i vårt presspel, framförallt i den andra halvleken. Sedan blev vi lite nonchalanta efter 4-1, men det är sådant som kan hända.

Lindblom skadad

Vimmerby har fått en superstart i division två med två raka segrar och 7-2 i målskillnad.

– Vi har fortfarande en bit att vandra, framförallt när vi har bollen. Men det är fortfarande tidigt och vi har vunnit våra två matcher. Det har varit två stabila segrar utan att göra 100-procentiga insatser. Jag är också nöjd över att vi har visat oss fysiskt starka i båda matcherna.

Smolk i glädjebägaren var att mittbacken och nyckelspelaren Ola Lindblom tvingades utgå i halvtid.

– Ola fick en smäll i njurtrakten i slutet av den första halvleken och utgick i paus. Förhoppningsvis är det ingen större fara med honom, säger Johan Carlsson.

Johan Lundin och Jaafar Mohammed, som ersatte Ola Lindblom, var duktiga i VIF. Även Karlo Goranci och Jimmy Svensson blixtrade till stundtals.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt