• Historiskt segerjubel för Boston - på en snötäckt plan

Emanuel Allvin, Jonatan Green och Ludwig Strömsten firar ett av Bostons mål i den historiska segern. Foto: Linus Johansson

Emanuel Allvin och Jonatan Green blev tvåmålsskyttar.

Historiskt segerjubel för Boston - på en snötäckt plan

BK Boston vann alla sina träningsmatcher. Den nystartade fotbollsföreningen inledde seriespelet på samma sätt. På en mycket svårspelad plan besegrades IFK Oskarshamn med 4-1 på hemmaplan.

Det snöväder som drabbade Vimmerby på måndagen ställde till det rejält. Så sent som två och en halv timma innan matchstart var det oklart om BK Bostons första historiska seriematch i reserv A skulle kunna spelas. Men båda lagen ville gärna spela och domaren Håkan Ericsson godkände med tvekan underlaget. Innan matchen fick straffområden och linjer skottas fram.

– Egentligen borde vi väl inte ha spelat, men det var ju lika för båda lagen, konstaterade Pelle Strömsten, tränare i Boston.

Dubbla tvåmålsskyttar

IFK Oskarshamn tog ledningen, men därefter vände hemmalaget till en 2-1-ledning i paus. Detta efter mål av Jonatan Green och Emanuel Allvin. Samma duo höll sig framme även i den andra halvleken och gjorde ytterligare varsitt mål och såg därmed till att Boston tog en historisk 4-1-seger.

– Det här var vår sjätte raka seger så det känns bra. Killarna trummade på och försökte hålla bollen längs med backen, men många gånger fastnade den så det var inte enkelt, konstaterade Pelle Strömsten.

Bostontränaren delade ut en eloge till hela laget.