Starkt Boston vann på Gullemon

Jonatan Green gjorde båda Bostons mål i segermatchen mot Gullringen. Foto: Linus Johansson

BK Boston stod för en mycket stark insats borta mot Gullringen B. Trots en man mindre i 30 minuter vann Boston med 2-1 efter två mål av Jonatan Green.

Nystartade BK Bostons segertåg fortsätter. Efter att ha imponerat stort under försäsongen har laget nu inlett reserv A med två raka segrar. På måndagskvällen blev det 2-1 mot Gullringen B på Gullemon och efter matchen var det stor glädje i bortalaget. Inte alls lustigt då det lag som besegrades var mycket starkt på papperet. Inte mindre än åtta av Gullringens spelare fanns med i den trupp som förlorade mot Kalmar AIK i Elitfyran den gångna helgen.

Green gjorde båda

I mitten av den första halvleken gav Jonatan Green bortalaget ledningen med 1-0. I slutet av halvleken ökade samme Green på till 2-0 för Boston.

Kvarten in i den andra halvleken åkte en bortaspelare ut och Gullringen fick därmed chansen att spela den sista halvtimmen med en man mer. I slutminuterna reducerade Anton Palmér till 2-1, men närmare än så kom inte hemmalaget denna kväll.

– Jag tycker att vi hade rätt inställning i 90 minuter. Vi vek aldrig ner oss trots spel med en man mindre sista halvtimmen. Lagsammanhållningen spelar in i varför vi vinner sådana här matcher. Vi är bra kompisar utanför planen också och det gör att vi sliter och offrar oss för varandra mer än vad motståndarna gör, säger Bostons tvåmålsskytt Jonatan Green.