Annons:

VIF-duo klev av träning - osäkra på spel mot Södertälje

Jonathan Fält-Öhr har problem med en axel och riskerar att missa Vimmerbys match mot Södertälje. Foto: Linus Johansson

VIF-duo klev av träning - osäkra på spel mot Södertälje

Vimmerby IF kan drabbas av ett par avbräck till lördagens bortamatch mot Södertälje FK. Både Jonathan Fält-Öhr och Karlo Goranci klev av torsdagens träning. – Det är för tidigt att säga om de kan spela eller inte, säger VIF-tränaren Johan Carlsson.

Annons:

Med fyra segrar på de fem inledande matcherna parkerar Vimmerby IF som tvåa i division två-tabellen.

– Det är något jag hade varit nöjd med på förhand. Men ser jag till den matchen som vi förlorade så gjorde vi verkligen ingen bra prestation, konstaterar Johan Carlsson.

Ändrar spelsystem

Bortamatchen mot Södertälje FK, som förra säsongen spelade i division ett, blir på flera sätt en prövning för VIF. Inte minst det faktum att matchen kommer att spelas på naturgräs. Det gör också att Vimmerby förmodligen ändrar spelsystem till 4-4-2.

– Förmodligen blir det så. Vi kanske måste söka forwards lite mer i första uppspelsfasen än vad vi har velat tidigare. Då kan det vara bra att ha två forwards, men jag har inte bestämt mig definitivt än, säger Johan Carlsson.

Kan spel på naturgräs ställa till det för er?

– Jag ser ju hur gräsplanerna i vår region ser ut och det är inte alltid jätteinbjudande. Men jag ser det inte som ett problem. Vi är så pass bra att vi ska kunna rätta oss efter det.

Ahl på bröllop

Södertälje är ett okänt motstånd för VIF-tränaren.

– Jag vet inte så mycket om dem, men det ska bli roligt med match igen. Vi är i så pass bra form att vi ska fokusera mest på oss själva. Det är väldigt viktigt att fortsätta på vår trend.

VIF kommer till spel utan Ola Lindblom, som har varit skadad en tid. Inte heller Markus Ahl är tillgänglig på grund av ett bröllop.

Klev av träning

Som om inte det vore nog så finns det frågetecken för både Jonathan Fält-Öhr och Karlo Goranci.

– De klev av gårdagens träning. Fält-Öhr har problem med en axel och Karlo har lite känning i en baksida. Det är för tidigt att säga om de kan spela eller inte. Kan de inte det så har vi andra spelare som kommer att lösa det bra, det är inget som oroar mig, säger Johan Carlsson.

Med tanke på ovanstående är det i nuläget osäkert hur VIF formerar laget till lördagens match.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt