Annons:

Kusinerna är kaptener - i varsitt derbylag

Patrik Larsson och Karl Eklund är kusiner. De är också lagkaptener i Djursdala SK respektive Södra Vi IF. På fredag kväll möts de båda derbykombattanterna i seriesammanhang för första gången sedan 2006. – En sådan här match vill man inte förlora. Det kommer att brinna till lite extra hos många, säger Karl Eklund.

Annons:

Enligt Eniro är det drygt fyra kilometer bilvägen mellan Södra Vi och Djursdala. Det är med andra ord inte lustigt att rivaliteten mellan klubbarna är stor.

Senast DSK och SVIF möttes i seriesammanhang var 2006. Då vann Djursdala med 8-0 och 4-0. I kväll möts klubbarna igen - på Dalavalen i Djursdala.

”Största matchen”

Vi lär kunna räkna med en del hårda närkamper på planen. Och säkerligen också en hel del känslor bland publiken.

– Det är klart att en sådan här match gäller lite extra. Det var nog ännu hetare förr, men för de äldre som kommer och tittar tror jag att den här matchen betyder mycket, säger DSK-kaptenen Patrik Larsson.

SVIF-kaptenen Karl Eklund slutade spela fotboll för ett par år sedan, men gjorde comeback till den här säsongen.

– Anledningen till det var till exempel den här matchen. Det är roligt att spela matcher med derbykaraktär och för oss är det här den största matchen.

Vill få tyst på Emil

Patrik Larsson och Karl Eklund är kusiner och lagkaptener i varsitt lag i fredagens derbyfajt. Något trashtalk har det dock inte varit tal om innan matchen.

– Vi pratade lite inför säsongen och har också diskuterat lite lag som vi har mött under säsongen. Men det har inte varit något speciellt inför den här matchen, säger Karl Eklund.

För Patrik Larsson står ytterligare en kusin på andra sidan i form av Södra Vi-tränaren Emil Eklund.

– Det skulle vara skönt att få tyst på Emil, skrattar Patrik Larsson.

Senast segern kom 2003

Lagen har alltså inte mötts i seriespel sedan 2006, då Djursdala vann stort i båda matcherna. För att hitta en SVIF-seger får vi gå ända tillbaka till 2003, då det blev 2-1 på Ulfveskog i Södra Vi.

– Det är så pass alltså? Vi siktar givetvis på seger den här gången. Men vi vet också att det är tufft på Dalavallen. Det är en rätt liten plan och de kliver aldrig undan. Det kommer nog att smälla en del, tror Karl Eklund.

”Borde ha vunnit några”

Inget av lagen har inlett serien särskilt bra. Djursdala är jumbo med blott en inspelad poäng. Södra Vi ligger på negativ kvalplats med sina nio poäng.

– Vi måste börja vinna nu. Det kan gå snabbt med trepoängssystemet, säger Patrik Larsson.

Är det realistiskt att tro att ni ska kunna klara nytt kontrakt?

– Det tycker jag, vi har varit bra med i matcherna och jag tycker att vi borde ha vunnit några av dem.

Vad skulle en seger mot Södra Vi betyda?

– Det här är årets roligaste match och en seger skulle ge oss mycket energi. Hemma på Dalavallen tycker jag att vi har alla chanser att vinna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt