Annons:

Hattrick av Flöisbon när Storebro tog tre poäng

Robin Flöisbon gjorde hattrick när Storebro vann.

Hattrick av Flöisbon när Storebro tog tre poäng

Storebro IF var rejält brandskattat inför bortamatchen mot Sävsjö. Då klev Robin Flöisbon fram och gjorde hattrick och SIF vann med 4-2. – En riktigt sjön seger. Vi gjorde en bra arbetsinsats, säger tränaren Per Bäckman.

Annons:

Som ni kunde läsa inför matchen så saknade Storebro spelare som Jan Gunnarsson, Fredrik Ströberg, Jimmi Wickström, Mohammed Ibrahim, Joakim Ivarsson med flera. Det struntade man uppenbarligen fullständigt i. När krutröken hade lagt sig stod Storebro som segrare med 4-2.

Hade bra kontroll

Stor segerorganisatör blev Robin Flöisbon. Han gjorde både 1-0 och 2-0 innan paus och såg på det sättet till att Storebro hade en trygg ledning redan i paus.

– Jag tycker att vi dominerade den första halvleken. Kanske inte spelmässigt, men vi hade bra kontroll, var giftiga framåt och släppte inte till något bakåt. 2-0 i paus speglade matchen. Vi var på väg igenom ett par gånger till, säger Per Bäckman.

Reducerade två gånger om

Gästerna fick dessutom en kanonstart på den andra halvleken. Efter fem minuter kom 3-0 och än en gång var det Robin Flöisbon som var målskytt.

– Det såg rätt stabilt ut ytterligare en kvart efter 3-0-målet. Sedan började vi krokna samtidigt som Sävsjö chansade framåt.

Hemmalaget reducerade till 3-1 och när också 3-2 kom tio minuter från slutet blev det stirrigt i bortalaget. Men nervositeten försvann i den 85:e minuten när Erik Pettersson satte en straff fram till 4-2.

I Storebro gjorde Gullringen-ikonerna, målvakten Thomas Svensson och mittbacken David Lindgren, A-lagsdebut.

– Båda två gjorde det bra, säger Per Bäckman.

Stark anfallsduo

SIF-tränaren delade ut extra beröm till anfallsduon Kalle Persson och Robin Flöisbon.

– Robin har haft problem med sina ljumskar i nästan ett och ett halvt år. Nu verkar det vara bättre och jag hoppas att det lossnar ordentligt för honom, säger Per Bäckman.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt