Annons:

Ny seger för Storebro –

Robin Flöisbon gjorde avgörande 2-1 för Storebro.

Ny seger för Storebro – "En riktig krigarseger"

Storebro åkte till Sommen med 13 man. En av dessa var tränaren Per Bäckman själv. Ändå vann de grönvita med 2-1. – Sista kvarten grisade vi rejält, säger Per Bäckman.

Annons:

Ett tag befann sig Storebro IF i en fruktansvärd mardröm. Nu har man vaknat från den. Mot Sommens AIF kom en ny seger. På resande fot vann SIF med 2-1 efter att Robin Flöisbon blivit stor hjälte med sitt avgörande mål i den 62:a minuten. 

– Det var en riktig krigarseger och vi jobbade oss till den här segern. Vi är riktigt trötta sista kvarten och grisar rejält, men det är riktigt starkt av oss att vinna, säger Storebros tränare Per Bäckman. 

Annars inleddes onsdagsbataljen på sämsta tänkbara sätt. Sommen gjorde 1-0 innan minuten var spelad. 

– Som tur var sjönk inte huvudena ner så långt. Vi jobbade oss in i matchen och kanske har de mer boll än oss, men vi skapar ändå en del. Jag tycker att det var helt jämnt chansmässigt. 

"Otroligt skönt"

Efter knappt 25 minuter utjämnade Johan Carlsson. Förstås med en hård frispark. 

– Det var en målvaktstavla, haha. Nä, det var en riktigt bra frispark. 

Vad betyder det att ni har fått det att vända igen?

– Det är starkt av oss med våra förutsättningar. Framför allt så har vi jobbat oss till ett väldigt bra utgångsläge med de förutsättningar vi haft. I dag åker vi hit med 13 man och en av dem är jag. Då är det otroligt skönt att ta sådana här segrar. 

Alla spelare fick extra högt betyg i Storebro. Nu är laget på rätt sida om strecket, men både IFK Västervik och Fågelfors har en match mindre genomförd och kan gå om vid seger.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt