• Derby vann F10-finalen –

BK Derby vann F10-klassen efter överlägsen seger mot Hossmo i finalen. Foton: Matilda Strömdahl

Mira Jern skulle fira med spelarna i kväll.

Derby vann F10-finalen – "I kväll ska vi fira"

Derby besegrade Hossmos i F10 finalen med 4-0. Det ska lagkaptenen Mira Jern fira tillsammans med sina lagkamrater ikväll. – Vi ska ha roligt, säger en sprallig Mira till Dagens Vimmerby när vi träffar henne efter slutsignalen.

Det blev en mardrömsstart för Hossmo i finalen mot Derby. Derby inledde starkt och mycket imponerande med att göra 1-0 redan efter en minuts spel. Det gav det grönsvarta laget mycket energi och gjorde Hossmo tillbakadragna. Detta utnyttjade Derby-tjejerna och ökade på sin ledning med 2-0.

I slutet av halvleken var matchen mycket jämn och Hossmos kom mer och mer tillbaka i matchen och skapade en del lägen.

Klar seger

I andra halvlek tog Derby över matchen och utökade sin ledning till 3-0 efter en tunnel på Hossmos målvakt. Kort därefter kunde Derby göra sitt fjärdemål och tjejerna kunde nästan känna lukten av guld.

Det var ett besviket Hossmos som gick av planen men lyckan av att ta silver kunde synas i mångas ögon och lagkamraterna kramade om och peppade varandra innan de gjorde vågen inför supportrarna. Även Derby tackade sina supportrar med pommac och vågen. En fin avslutning på en fantastiskt bra genomförd cup.

– Detta har varit jätteroligt att spela Bullerby Cup, avslutar Mira Jern innan hon springer iväg och firar med sina lagkamrater.