• Rydholm efter storförlusten:

Vimmerby IF förlorade stort hemma mot Karlslunds IF. Foton: Simon Henriksson

Ola Lindblom fick syna det röda kortet.

Rydholm efter storförlusten: "Klart att jag är orolig"

Nic Rydholm kunde stå den viktiga matchen mot Karlslunds IF. Det hjälpte inte VIF, som föll med 4-0. – Det här är en djup svacka som vi är i, säger målvakten.

Vimmerby IF:s jobbiga period bara fortsätter. Mot Karlslunds IF kom den elfte raka matchen utan seger – bortalaget från Örebro vann med 4-0. Efter matchen var målvakten Nic Rydholm rejält besviken.

– Vi för matchen fram tills att de får ett slumpmål, sedan faller vi ihop helt, som vanligt på slutet. Det är riktigt tungt, säger han.

I den första halvleken var det Vimmerby som var närmast ett ledningsmål och blåstes nog också på en straffspark. I den andra tappade VIF – och Karlslund tog ledningen efter en dryg timme.

– Vi får första målet emot oss igen och får jobba i uppförsbacke.

"Klart att jag är orolig"

I den 71:a minuten utökade Karlslund sin ledning. Strax därefter blev Ola Lindblom frilägesutvisad – och matchen var körd. VIF fallerade och om inte Nic Rydholm storspelat kunde det blivit större siffror i bortalagets favör.

Nu har Vimmerby elva matcher utan seger och hotet om nedflyttning blir allt mer påtagligt.

– Det är klart att jag är orolig för att hamna där, det är klart. Det är riktigt tungt.

VIF har 16 poäng på 16 matcher. Sylvia, som har tolv poäng, ligger på kvalplatsen.

– Det här är en djup svacka som vi är i.

Hur ska ni ta er ur den?

– Vi ska träna och titta framåt. Vi måste ta oss ur den.

Vad behöver hända?

– Vi behöver täppa till och göra mål.

Är det här din tyngsta period i karriären?

– Jag vet inte. Det är många stunder det har varit tungt.

Kände ingenting

Nic kände inget av den skada som gjorde att han riskerade att missa matchen.

– Jag kände ingenting.

Så det var inget med ledbandet?

– Nej, de kollade på det nyss.

VIF-tränaren Johan "JC" Carlsson ville inte prata direkt efter matchen och har inte svarat på våra samtal under lördagskvällen.