Storebro snart klart för uppflyttning

De lekte hem division sex. Nu ser de ut att göra likadant i division fem. Efter dagens 4–2-seger hemma mot Hebe stormar Storebro mot uppflyttning. – Vi kan inte ta ut något i förskott, säger tränaren Johan "JC" Carlsson.

Storebro IF var klara favoriter inför säsongen. De grönvita har också levt upp till favoritskapet.

Efter dagens seger hemma mot Hebe med 4-2 har Storebro fyra poäng ner till tvåan Holsby – med två matcher färre spelade. Det luktar division fyra-spel lång väg på Bruksvallen. Men Storebro-tränaren Johan "JC" Carlsson törs inte ta ut något i förskott.

– Nej, det kan vi inte göra. Vi måste jobba på och ta några ytterligare segrar. Men det ser onekligen bra ut, säger Johan Carlsson.

Ibrahim tvåmålsskytt

Men inledningsvis såg det småjobbigt ut för SIF. Hebe tog ledningen, men innan pausvilan hade Viktor Ström och Mohammed Ibrahim vänt på steken åt serieledaren.

Kunde det blivit jobbigt om det stått 0-1 i paus?

– Jag tror inte det, jag tror att vi hade vänt ändå. Vi dominerade så kraftfullt i den här matchen, säger "JC".

I andra halvlek fyllde Mohammed Ibrahim, klart bäst hos de grönvita för dagen, och Johan Carlsson på med ytterligare mål. 4-2-segern betyder att SIF stormar mot division fyra.

– Vi kunde ha gjort ännu fler mål i den här matchen.

Efter 14 spelade omgångar har Storebro 37 poäng. Tvåan Holsby har 34, två matcher fler spelade och 27 plusmål sämre. Hur skulle Storebro möjligtvis kunna slarva bort det här?